Refurbished computers

refurbished computer

Refurbished computers zijn ideaal wanneer jij graag een computer wilt hebben die eigenlijk helemaal nieuw is , maar je niet de hoofdprijs wilt betalen. Een refurbished model is een gebruikte of retourgezonden computer die is opgeknapt. Zo’n model kan zowel van een particulier als van een bedrijf komen. Voordat zo’n laptop wordt verkocht moeten er eerst nog veel dingen gebeuren. Zo zal de laptop uitgebreid worden gecontroleerd en worden getest op eventuele mankementen. Indien het nodig is zullen ook onderdelen worden vervangen en/of gerepareerd. Wanneer dit is gedaan wordt de laptop zowel van de binnen als van de buitenkant grondig gereinigd. Mocht het zo zijn dat de laatste gebruiker nog data op de laptop heeft staan, dan zal deze worden verwijderd. Uiteraard wordt de laptop ook geüpdatet naar de aller laatste software. Dit hele proces wordt refurbishment genoemd.

 Voordelen

Bij het aanschaffen van een refurbished model komen veel positieve dingen kijken; van het aanschaffen van een refurbished computer of laptop t.o.v. een nieuw model. Maar voordat je een nieuwe refurbished computer aanschaft is het belangrijk om dit altijd bij een betrouwbare website te doen. Een website zoals Hardwareprins is een goede aanrader omdat zij een groot aanbod hebben van computers in verschillende prijs en kwaliteit verhoudingen, en daarnaast een goede klantenservice hebben. Een ander groot voordeel van deze refurbished modellen is dat je een garantie krijgt! Dit krijg je niet op het moment dat je een refurbished model aanschaft bij een verkoper op marktplaats. Daarnaast is het online ook vrijwel onmogelijk om de kwaliteit echt goed te controleren van de laptop. Door de laptop aan te schaffen bij een betrouwbare verkoper weet jij zeker dat deze in topstaat is, en dat jij er nog een lange tijd mee kunt doen. Daarnaast is een laptop als deze natuurlijk ook een stuk goedkoper dan een nieuw model. Maar ook als jij je ogen hebt op een zeer specifiek model, dat bijvoorbeeld al een aantal jaren oud is, is de kans van slagen veel groter bij een refurbished computer aanbieder.

 Waar moet ik op letten?

Wanneer je een refurbished computer aanschaft zijn er dus verschillende dingen waar er rekening gehouden dient te worden. Een goed uitgangspunt hiervoor is het beoordelen van de website gebaseerd op reviews. Kijk eens op Google wat andere zeggen van de aanbieder. Kijk ook goed naar de beoordelingen op de website zelf, en op onafhankelijke review sites zoals trustpilot. Wanneer je dit hebt gedaan wordt het tijd om het overzicht van producten te gaan vergelijken. Ben je op zoek naar een bepaald merk/model voor een specifieke prijs? Zo niet, is het waarschijnlijk toch een verstandig eens rond te kijken naar de verschillende mogelijkheden en het assortiment te sorteren op bijvoorbeeld van prijs van laag naar hoog. Let ook altijd goed op de gradatie van de computer. Aangezien de computer natuurlijk al eens eerder is gebruikt kan de pc soms gebruikssporen hebben. Wanneer je een computer wilt aanschaffen met geen gebruikssporen, en die zo goed als nieuw is, kies dan voor een refurbished computer met een 5 sterren gradatie.