Reisverzekering vergelijken

Reisverzekering vergelijken kan je helpen veel te besparen op jaarbasis. Gebruik onderstaande tool en vergelijk verschillende aanbieders van reisverzekeringen.

De reisverzekering is niet verplicht in Nederland, maar het is zeker wel verstandig om deze verzekering af te sluiten als je op vakantie gaat. De reisverzekering vergoedt namelijk de (financiële) schade waar je op vakantie mee te maken kunt krijgen, bijvoorbeeld door gestolen bagage, medische kosten door een ziekenhuisopname in het buitenland en ga zo maar door. Door een reisverzekering af te sluiten, voorkom je dat je door een probleem op vakantie met onverwacht hoge kosten komt te zitten. Op deze manier weet je zeker dat jouw vakantie niet verpest kan worden door dit soort vervelende situaties.

Je wil wel een reisverzekering afsluiten, maar je wil hier niet te veel geld voor betalen. Betervergelijken.nl begrijpt dit en heeft daarom een online tool geplaatst voor het vergelijken van reisverzekeringen. Je geeft aan wat voor verzekering je zoekt en aan welke eisen deze verzekering moet doen en deze tool zoekt de best passende verzekeringen voor jou. Deze verzekeringen hoef je alleen nog maar met elkaar te vergelijken, zodat jij de reisverzekering af kunt sluiten welke het meest aansluit.

De doorlopende reisverzekering

Er zijn twee soorten reisverzekeringen, die allebei in de online vergelijker op Betervergelijken.nl worden meegenomen. De eerste reisverzekering die je af kunt sluiten, is de doorlopende reisverzekering. De doorlopende reisverzekering heeft geen einddatum, maar loopt het hele jaar door. De verzekering is pas afgelopen als jij de verzekering opzegt bij de verzekeringsmaatschappij. Heb je een doorlopende reisverzekering, dan ben je iedere (korte en lange) vakantie verzekerd. Je hoeft dus niet steeds een losse verzekering af te sluiten, maar gaat altijd goed verzekerd op reis.

De doorlopende reisverzekering is vooral interessant voor mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Deze verzekering zorgt er namelijk niet alleen voor dat je altijd verzekerd bent (en dus niet steeds een nieuwe verzekering af hoeft te sluiten), maar is ook goedkoper als je vaker op vakantie gaat. Moet je voor iedere vakantie een losse verzekering afsluiten, dan ben je namelijk duurder uit.

reisverzekering vergelijken

De kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor één enkele vakantie. De begindatum van de verzekering ligt op de vertrekdatum van jouw vakantie en de verzekering loopt af als je weer terug in Nederland bent. Ga je twee weken later weer op vakantie, dan ben je niet verzekerd voor deze reis. Voor deze vakantie moet je daarom weer een nieuwe (kortlopende) reisverzekering afsluiten.

De kortlopende reisverzekering is vooral interessant voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan. Voor deze mensen is een doorlopende reisverzekering namelijk iets te duur, simpelweg omdat de reisverzekering vakanties verzekert die ze niet maken. Een enkele kortlopende reisverzekering is duurder dan een enkele doorlopende reisverzekering, dus voor de mensen die eens per jaar op reis gaan is deze verzekering interessanter. Ga je vaker op reis en moet je meerdere kortlopende reisverzekeringen afsluiten, dan is de doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. In dit geval kun je beter deze verzekering afsluiten.

Vind de juiste reisverzekering met Betervergelijken.nl

Wil jij de ideale reisverzekering vinden? Maak dan gebruik van de mogelijkheid van reisverzekering vergelijken op Betervergelijken.nl. Je geeft aan of je een doorlopende of kortlopende reisverzekering wilt, je geeft aan welke dekking je nodig hebt (in Europa of ook buiten Europa) en de vergelijker zoekt naar verzekeringen die bij jou passen. Nu hoef jij de verzekeringen in het overzicht alleen nog met elkaar te vergelijken, zodat je de reisverzekering af kunt sluiten die bij jouw persoonlijke situatie past. Met deze reisverzekering kun je zonder zorgen op vakantie en bespaar je bovendien tientallen euro’s per jaar. Een voordelige reisverzekering is namelijk enkele euro’s per maand goedkoper dan een normale reisverzekering en dit merk je zeker in je jaarlijkse kosten. Nog voordeliger op reis? Ga vakantie vergelijken en bespaar nog meer geld!

De vergelijker is eigendom van DSC Finance en wij kunnen daarom geen inhoudelijke vragen beantwoorden met betrekking tot de aangeboden verzekeringen. Mocht je vragen hebben over de werking van de vergelijker dan kan er uiteraard wel antwoord worden gegeven.