Rondreizen door Andalusië

rondreis Andalusie

Altijd al eens een rondreis willen maken in een warm mooi land en niet te ver van huis? Dan is een rondreis door Andalusië voor jou de ideale optie. Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en heeft een mediterraan klimaat. Met 300 dagen zon per jaar en veel mooie steden en dorpen is dit een ideale bestemming om te gaan rondreizen.

Fly drive

Veel mensen kennen Andalusië alleen van de Costa del Sol en de daarbij horende badplaatsen zoals Torremolinos, Estepona en Marbella. Maar Andalusië heeft zoveel meer te bieden en dat kun je ontdekken zodra je een fly drive door Andalusië boekt. Bij een fly and drive heb je de volledige vrijheid en krijg je veel van de omgeving te zien.

Zodra je aankomt op Málaga Airport staat de auto al voor je klaar en kun je beginnen met je rondreis. Je kunt thuis al een reis uitstippelen zodat als je eenmaal bent aangekomen in Andalusië niets meer hoeft te regelen.

In Andalusië liggen steden zoals Málaga, Sevilla, Granada, Córdoba en Almería. Je zult begrijpen dat je echt wel een paar weken kunt uittrekken om al deze steden te ontdekken en de bezienswaardigheden te gaan zien. Neem het Alhambra in Granada waar je zeker eens moet gaan kijken of de Mezquita in Córdoba. Dit zijn twee bezienswaardigheden die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. En zo zijn er nog velen bezienswaardigheden in Andalusië.

Buiten de grote steden zijn er in Andalusië ook genoeg leuke kleine dorpen te ontdekken. Vooral de witte dorpjes zijn erg in trek bij toeristen die een rondreis maken door dit gedeelte van Spanje. Plaatsen als Mijas, Frigiliana, Iznájar en Nerja zijn echt de moeite waard om aan te doen tijdens jouw rondreis of om er jouw vakantie te gaan vieren.

In welke periode rondreizen?

Om optimaal te kunnen genieten van jouw rondreis is het aan te raden om niet in het hoogseizoen te gaan. De temperaturen lopen in juli en augustus op tot boven de 40 graden en dit is heerlijk voor een strandvakantie maar niet als je ook wat wilt ondernemen. De beste periode zijn de maanden maart, april, mei en juni of de maanden september en oktober.

Hoe lang rondreizen?

Hoe lang je het beste kunt rondreizen dat is helemaal afhankelijk van welke steden en plaatsen je wilt aandoen. Wil je een of twee steden zien en enkele dorpen dan zou je 8 dagen kunnen rondreizen. Wil je alle steden welke in Andalusië liggen zien en daarbij ook de bezienswaardigheden dan mag je wel 3 weken uittrekken.

Tijdens je rondreis door Andalusië zul je merken dat je tijd te kort komt. Want buiten dat je ontzettend veel te zien krijgt is een tussenstop van een dag op één van de heerlijke stranden een aanrader. Andalusië staat bekend om zijn gastvrije inwoners en het heerlijke eten, dus niets wat een heerlijke vakantie in de weg staat.