Samenwerken of tegenwerken?

Een samenwerking aangaan met een ander bedrijf kan een grote stap zijn. Er zijn verschillende dingen waar je over na moet denken en op moet letten. Elk bedrijf is anders, maar welk bedrijf past nu het best bij jou?

Is het bedrijf correct?

Als eerste kan je kijken naar de correctheid van een bedrijf. Voldoet het aan verschillende ISO eisen of verwaarloost het deze regels? Met een ISO 27701 certificering kan je er zeker van zijn dat het bedrijf er alles aan doet om persoonlijke informatie te beschermen in de huidige digitale wereld. Je wilt er namelijk niet op een later moment achter komen dat je partner in de afgelopen tijd onzorgvuldig om is gegaan met informatie. Dit kan jou namelijk ook schade toebrengen. Niet alleen kan dit onvoorziene kosten veroorzaken, maar je reputatie kan hier ook door beschadigd worden.

Past het bedrijf bij je?

Ten tweede is het belangrijk dat het bedrijf bij je past. Houd je er zelf van om flexibel te zijn en een fijne sfeer te creëren in de samenwerking? Ben je op zoek naar innovatie en jonge medewerkers? Dan is een statig en ouderwets bedrijf misschien niks voor jou. Je zal merken dat een samenwerking soepeler verloopt zodra jij en je partner op hetzelfde level zitten. Zodra iemand zich alleen focust op geld verdienen en jij ook graag een boodschap wilt overbrengen met je bedrijf, zal dit verschil uiteindelijk resulteren in een mislukte samenwerking.

Hebben jullie dezelfde doelen?

Dat punt brengt ons op het volgende: zorg ervoor dat jullie dezelfde doelstellingen voor ogen hebben. Dit klinkt vaak heel makkelijk als je een samenwerking aangaat, maar blijkt in de realiteit vaak moeilijker te zijn. Als jij bijvoorbeeld een bedrijf hebt wat zich focust op duurzaamheid, dan is het belangrijk dat je toekomstige partner dit ook waardevol vindt. ISO 14001 kan duurzaamheid garanderen; het is een manier van milieumanagement die bijdraagt aan duurzaamheid en energiebesparing in een organisatie. Let dus op deze eisen als je een bepaalde doelstelling voor ogen hebt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar de financiële voorkeuren van je partner. Wil je een productie waarin lage kosten centraal staan, of focus je je meer op hoge kwaliteit?

Al deze keuzes kunnen van invloed zijn tijdens het kiezen van je samenwerking. Zorg er dus voor dat je je hiervan bewust bent en een weloverwogen keuze maakt.