Schoonmaakbedrijf Amsterdam dat duurzaam schoonmaakt

Er wordt wat afgepoetst en gesopt bij bedrijven en woningen. Regelmatig spelen agressieve schoonmaakmiddelen hierbij een belangrijke rol. Gelukkig zijn er steeds meer schoonmaakbedrijven in Amsterdam die bewust milieuvriendelijke keuzes maken op het gebied van reinigingsmiddelen. Dit betekent echter niet dat de kwaliteit van het schoonmaakwerk minder is. We lichten hier toe bij welke schoonmaakwerkzaamheden duurzame maatregelen kunnen worden toegepast. Zo kan glasbewassing tegenwoordig volledig chemievrij plaatsvinden, dankzij het gebruik van kalkvrij, zacht water.

Chemievrije schoonmaak in Amsterdam met goed resultaat

Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat veel schoonmaakmiddelen chemische stoffen bevatten die giftig zijn voor het milieu. Biologisch afbreekbare alternatieven zijn beter voor de planeet en vaak worden deze middelen ook bewuster geproduceerd. Het schoonmaakresultaat met deze reinigers is even goed als wanneer je agressieve producten gebruikt. Zoek je een schoonmaakbedrijf Amsterdam voor je woning, kantoor of appartementencomplex, dan kan je bij je keuze letten op het gebruik van reinigingsmiddelen die vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Tijdens de productie van dit soort middelen wordt bovendien in de fabrieken vaker recycling toegepast en gebruik gemaakt van zonne-energie.

Kies voor een verantwoord schoonmaakbedrijf Zaandam

Ook als je een schoonmaakbedrijf Zaandam nodig hebt, dan kan je een duurzame werkwijze van de schoonmakers meenemen als criterium voor je keuze. Veel bedrijven doen aan gevelreiniging met chemicaliën die het milieu onnodig belasten. Schoonmaakbedrijven die een lagedruk-stoomsysteem gebruiken zijn wel iets langer bezig met het reinigingsproces, maar het resultaat is milieuvriendelijker, beter en langduriger. De wortels van de korstmos worden namelijk verwijderd, waardoor het mos niet meer terugkomt. Ook graffiti is met een stoombehandeling te verwijderen. Om de schaduwen die overblijven weg te halen, zijn bovendien middelen ontwikkeld die minder impact hebben op het milieu dan de standaard schoonmaakmiddelen.

Schoonmaakwerkzaamheden duurzaam laten uitvoeren

Van dagelijks schoonmaakwerk tot periodieke klussen, zoals opleveringsschoonmaak of calamiteitenreiniging, er zijn veel verschillende taken op schoonmaakgebied. Een van de bedrijven die actief is in Amsterdam en Schiedam en die een grondige schoonmaak met duurzaamheid combineert, is Mokum Schoonmaak en Bedrijfsdiensten. Bij dit Amsterdamse bedrijf staan kwaliteit en een goed contact met de klanten voorop. Deze schoonmaakdienst is niet de goedkoopste, maar gaat wel voor het beste resultaat. De missie van de betrouwbare medewerkers is om je bedrijf of huis schoon, fris en opgeruimd achter te laten en daarbij schoonmaakmiddelen te gebruiken die het milieu niet te veel belasten.