Shoppen in de stad? 3 Tips om extra geld te besparen

Shoppen is een erg leuke bezigheid. Het is ook iets wat je helemaal kan aanpassen aan je eigen wensen; hoe lang wil je gaan, waar wil je heen, wil je samen met iemand, hoeveel geld je wilt uitgeven en etc. Vooral die laatste optie is een belangrijke optie. Het kan regelmatig voorkomen dat je meer wilt kopen dan je eigenlijk kan. Dat is erg vervelend, want misschien wil je hetgeen dat je niet kan kopen wel heel graag hebben. Maak je geen zorgen, door een aantal tips te volgen die je helpen extra geld te besparen, heb je wellicht toch nog genoeg geld over om dat item te kopen.

Zoek informatie en tips op sites

Dit is een optie waar je misschien nog niet eerder aan had gedacht, maar op het internet zijn er veel bronnen te vinden die je wat meer kunnen vertellen over het besparen en sparen van geld. Door je ook in te schrijven voor hun wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief, komen de tips en andere handige informatie meteen jouw kant op zonder dat je er steeds naar op zoek moet gaan. Bespaar gelijk tijd én geld op deze manier. Maar ook als je je liever niet abonneert op nieuwsbrieven, kan je genoeg informatie vinden. De beste tips en tricks kan je het beste wel ergens digitaal of analoog opschrijven zodat je er altijd goed bij kan.

Hou je ogen open voor kortingen en vergelijk prijzen

Een van de populairste manieren om geld te besparen, is door te kijken naar de kortingen die de winkels zelf aanbieden. Ook het vergelijken van prijzen in verschillende winkels is een goed idee. Zie je een kledingstuk die je erg leuk vind, kijk dan eerst of concurrenten van die bepaalde zaak het kledingstuk ook aanbieden voor een lagere prijs. Is dat het geval, dan kan je beter daar het kledingstuk halen, want dat scheelt je dan weer geld.

 

Stel jezelf de volgende vragen

Kijk naar wat je koopt en waarom je het wilt kopen, en stel jezelf de volgende vragen: waarom wil je het hebben? Omdat je het heel mooi vind, of omdat het nu in de mode is? Mocht het antwoord op die vraag ‘omdat het in de mode is’ zijn, dan is het beter om het te laten hangen. Als je het niet kiest omdat jij het mooi vind, dan is het het dragen niet waard. Misschien vind je het eventjes leuk, maar daarna zal je het snel in je kast laten hangen. Zonde van dat geld. Een andere vraag is ‘past dit kledingstuk goed bij andere kledingstukken die je nu al hebt?’ Om goed gebruik te maken van het item is het belangrijk dat het bij genoeg andere kledingstukken past. Zorg dat je genoeg opties hebt om het te combineren zodat je het om veel verschillende momenten kan dragen en zo waar krijgt voor je geld.