Sim only afsluiten? Hier moet je op letten!

sim only afsluiten

Ook jij hebt vast weleens gehoord van sim only of je bezit zelf zo’n abonnement voor je telefoon. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen om voor een sim only abonnement te kiezen? Hieronder enkele tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een sim only abonnement.

Wat is sim only?

Bij het afsluiten van een sim only abonnement krijg je alleen een simkaart opgestuurd zonder telefoon. De telefoon dien je er los bij te kopen of je gebruikt het toestel wat je nu in je bezit hebt. Je betaalt dus alleen voor de smsjes, appjes, data en belletjes die je pleegt en hebt geen vaste maandelijkse kosten zoals bij een normaal telefoon abonnement die je afsluit met toestel. Je sluit een abonnement af met een bepaald aantal GB aan data, smsjes en belminuten. Zit je daar overheen dien je bij te betalen. Heb je belminuten of data over? Dan gaan deze niet over naar de volgende maand en ben je ze gewoon kwijt.

Tip: Kijk bij Sim Only Netherlands wat voor jou de beste optie vormt om te kiezen voor een telefoon met toestel of een sim only abonnement. 

Looptijd

Bij sim only heb je diverse mogelijkheden qua looptijd van een abonnement. Je kunt deze abonnement afsluiten per maand, halfjaar of jaar, afhankelijk van de aanbieder. Weet je nog niet precies welk abonnement je wilt en hoeveel je per maand verbruikt? Sluit dan eerst een maandabonnement af.

Voordelen van sim only

De voordelen van sim only zijn dus onder andere dat je maandelijks alleen betaalt voor de kosten die je maakt en maandelijks niet extra hoeft te betalen voor het toestel dat bij het abonnement zat. Bij een telefoon abonnement met toestel, betaal je dus elke maand een vast bedrag voor onder andere het toestel wat erbij zat, heb je een vrij nieuw toestel gekozen, dan betaal je hier maandelijks ook een fors bedrag extra voor. Vaak zijn deze sim only abonnementen dus een stuk goedkoper en flexibeler, omdat je de kosten voor een toestel sowieso niet hebt en omdat je deze sim only abonnementen ook maandelijks kunt afsluiten of wijzigen. Dit vaak in tegenstelling tot een abonnement met toestel, wat je meestal afsluit voor één of twee jaar. 

Nadelen van sim only

Ook aan sim only zitten nadelen verbonden. Het grootste nadeel is dat je je bel- en databundels niet meenemen naar de nieuwe maand als je die over hebt. Tevens moet je bij sim only ook zelf voor een toestel zorgen.