Sim only vergelijken, waar let je op?

Tijdens je zoektocht naar een sim only abonnement kom je veel verschillende abonnementen tegen. Het aanbod is nu groter en dat maakt het kiezen wat lastiger. Tijdens het vergelijken van abonnementen zijn er namelijk meerdere dingen waar naar gekeken kan worden. Door dit goed te doen, kom je tot een sim only dat bij jou past. Daarom lees je hier meer over waar je op let bij het vergelijken van sim only abonnementen!

Vergelijken van sim only 

Wanneer je sim only gaat vergelijken, zijn er eigenlijk vijf belangrijke punten waar je op kunt vergelijken:

  1. Prijs van een abonnement
  2. Sim only providers
  3. Aantal belminuten en sms’jes
  4. Hoeveelheid data 
  5. Soort internet

1. Sim only prijzen vergelijken

Het is steeds gebruikelijker dat men gaat letten op prijzen van abonnementen om een zo goedkoop mogelijk abonnement af te sluiten. Dit geldt ook voor sim only. Hoe groter het aanbod namelijk is, hoe groter de kans dat je goedkoper kunt uitkomen.  

Gelukkig zijn er voldoende goedkope abonnementen wanneer het aankomt op sim only. Het is dan ook makkelijk om op prijs te vergelijken om zo tot een voordelig abonnement te komen. Wel is het belangrijk dat de bundel ook bij je past. 

2. Providers van sim only abonnementen

De eerste sim only abonnementen waren van de grotere providers. Er kwamen echter al snel nieuwe providers bij die ook sim only gingen aanbieden. Dit is goed voor de consument, aangezien het betekent dat er op prijs en grootte van bundels wordt geconcurreerd. Het maakt de keuze voor een provider echter wel wat lastiger.

Over het algemeen geldt dat een geschikte bundel belangrijker is dan de provider, aangezien het verschil tussen aanbieders van sim only abonnementen in Nederland niet zo groot is. Hecht jij bijvoorbeeld wel veel waarde aan klantenservice, dan kan het een betere keuze zijn om voor een van de grotere providers te kiezen. Vind je de bundel zelf belangrijker, dan is het ook prima om gewoon voor een kleinere sim only aanbieder te kiezen.

3. Belminuten en sms’jes

Het is bij een abonnement belangrijk dat je kiest voor een bundel dat bij jouw verbruik past. Een onderdeel hiervan zijn de hoeveelheid belminuten/sms’jes. Hoewel men minder belt en sms’t door de alternatieven gebaseerd op het internet, is het nog altijd fijn om voldoende belminuten & sms’jes te hebben. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel eenheden je denkt nodig te hebben. Baseer dit ook op hoeveel je gebeld hebt in de afgelopen maanden. Zo weet je dat je niet te veel of te weinig belminuten/sms’jes hebt.

4. Data in een sim only

Bij sim only abonnementen is vooral data belangrijk, omdat het steeds meer gebruikt wordt. Het gemiddelde aantal MB’s waar men voor kiest in een sim only abonnement blijft dan ook stijgen. Terwijl het aantal belminuten & sms’jes in een sim only dus afneemt, stijgt de hoeveelheid data.

Waar steeds vaker voor gekozen wordt, zijn sim only onbeperkt internet abonnementen. Men wilt niet meer gelimiteerd zijn wat betreft data. Een abonnement met onbeperkt internet is dan natuurlijk dé oplossing. Indien je een echte grootverbruiker bent, is een sim only met 10 GB tot onbeperkt internet aangeraden.

5. Soort (4G of 5G) internet

De eerste 5G sim only abonnementen zijn al een feit! In de toekomst zullen steeds meer providers komen met 5G-abonnementen, naast hun 4G-aanbod. Je kunt dan de keuze maken tussen 4G of 5G. Uiteindelijk zal 5G een stuk sneller zijn op het gebied van internet. Waarschijnlijk zullen de abonnementen echter ook wat prijziger worden. Tijdens het vergelijken kun je voor jezelf bepalen of je denkt 5G nodig te hebben, of dat 4G voldoet.