Sla je vleugels uit op je scooter!

In figuurlijke zin dan, hè? Wel je handen aan je stuur houden, hoor! Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor de staat waar je scooter in verkeert, natuurlijk.

Dan hebben we het zowel over het uiterlijk als de werking ervan. Om er zeker van te zijn dat je scooter optimaal presteert, haal je natuurlijk alles uit de kast. En zodra er aanpassingen nodig zijn, voer je die het liefste zelf uit. Zo leer je je scooter uitvoerig kennen, heb je er een prachtige nieuwe hobby bij en bespaar je de hoge kosten die je normaal kwijt bent aan een monteur. Natuurlijk, die weet van wanten. Maar ben je enthousiast en leergierig genoeg, dan heb je in no time alle kennis en kunde tot je beschikking die je nodig hebt!

En geloof ons, je zult er geen spijt van hebben dat je je favoriete tweewieler van buiten leert kennen. Hij hoeft niet te pas en te onpas naar een garage, waar je je scooter voor onbepaalde tijd kwijt bent. Nee, in plaats daarvan pas je alle mogelijke mankementen direct aan. En wil je een keer een andere stijl op het beestje zien? Dan bestel je bij een specialist een nieuwe kappenset en geef je je scooter zelf een nieuw kleurtje! Het voertuig is immers je persoonlijke pride and joy, dus wil je ook dat je voertuig en jij matchende uitstralingen hebben, toch?

Scooter onderdelen

Beroep je op een winkel met een zo compleet mogelijk aanbod wanneer jij nieuwe scooter onderdelen nodig hebt. Je hebt uiteraard professioneel gereedschap nodig, maar ook de juiste onderdelen. Sommige zijn afhankelijk van het merk en type scooter. Kijk dus eerst goed of de onderdelen die jij op het oog hebt wel overeenkomen met jouw voertuig. In sommige gevallen zijn er ook merkloze componenten die je kunt uitkiezen. Deze doen in de meeste gevallen niet onder voor de oorspronkelijke. Maar op reviews afgaan is nooit verkeerd.

Kom je er niet helemaal uit hoe je een bepaald onderdeel vervangt? Schuim dan het web af voor handige tutorial video’s!

Verzekering

Alles goed en wil, maar jij bent niet de enige die jouw scooter wil hebben. Althans, jij wil dat niet, jij hebt ‘m al. Maar anderen vinden je gemotoriseerde tweewieler wellicht ook erg aantrekkelijk! En dan bestaat er een kans dat ze geeneens de moeite willen doen om een bod uit te brengen, maar je scooter gewoon stelen.

Om dat te voorkomen heb je een degelijk scooterslot nodig. Sla ook je verzekeringspolis erop na, want daar staat precies in aan welke klasse deze vergrendeling moet voldoen. Wordt je scooter alsnog gestolen, dan moet je kunnen bewijzen dat je er een dergelijk slot op had staan. Zo niet, dan kun je fluiten naar je centen.

Ga dus voor kwaliteit en een betrouwbare verzekering om te voorkomen dat je met de handen in het haar – of op je scooter helm – komt te zitten!