Snel de snelweg op? Eerst je theorie leren!

Dat betekent dat jij nogal wat stof tot je moet nemen, voordat je je theorie examen mag afleggen. Hoe ga jij al die feitjes leren begrijpen en opslaan?

Daar heeft zo iedereen eigen methodes voor. De één leest en slaat informatie op, de andere maakt het liefste ook aantekeningen om zeker te weten dat alles wat gevraagd kan worden goed in het hoofd zit. Daarbij bestaat natuurlijk de mogelijkheid om je ouderwets te laten overhoren door iemand in je directe omgeving, zodat je iets zekerder bent dat je een voldoende gaat scoren op de uiteindelijke toets. Want zo gemakkelijk is het toch eigenlijk?

Dat zouden wij niet zo willen formuleren. Nee, het theorie examen voor de auto is niet onmogelijk, maar best wel pittig. Voordat je ook maar overweegt om je aan te melden, wil je daarom echt zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om de relevante stof volledig in je op te hebben genomen. Daarom hebben we hieronder enkele methodes voor je neergezet, die je kunnen helpen om in één keer te slagen voor je theorie examen!

Doe er je voordeel mee. En alvast veel succes toegewenst!

Leren

Boeken beginnen dankzij eBooks steeds meer een fenomeen uit het verleden te worden. Toch bestaan er genoeg degelijke boeken van gerenommeerde uitgeverijen die jou kunnen helpen om de theorie onder de knie te krijgen. Echter, omdat we in de moderne tijd leven, kunnen dat ook digitale modules zijn. Zo kun je eenvoudig via je pc, laptop, tablet of smartphone leren. Begin hier sowieso nooit te laat mee, want voor je het weet is het moment van de toets al daar!

Kies bovendien nooit voor tweedehands boeken maar ga altijd voor de laatste uitgave. De verkeersregels kunnen van tijd tot tijd worden aangepast en het is mogelijk dat er naar die nieuwste wijzigingen gevraagd wordt. Ga daarnaast altijd voor boeken die de 25 categorieën hanteert die ook door het CBR worden toegepast. Dan weet je zeker dat je over topkwaliteit lesmateriaal beschikt. Leren wordt op deze manier ook nog eens heel overzichtelijk, met hoofdstukken die per onderwerp worden afgebakend.

Oefenen

Hoe weet jij nou of je klaar bent om het echte examen af te leggen? Simpel! Maak oefentoetsen. En dan wel de meest gedetailleerde, natuurlijk. Ze moeten, net als het lesmateriaal, de 25 door het CBR gehanteerde categorieën bevatten. Maak er meerdere, over alle onderwerpen die je moet kennen en zeker over vraagstukken waar je de grootste moeite mee hebt. Een betere manier bestaat er niet om je voor te bereiden op je theorie examen en hiervoor in één keer met vlag en wimpel te slagen!