Softwareleverancier kiezen? We geven je 4 tips

Als je merkt dat je bedrijf groeit, merk je ook dat er steeds meer data bij komt kijken. Door zo’n groei is het lastiger om inzicht te krijgen in al deze data. Daarom kies je als bedrijf voor goede software. Software geeft namelijk inzicht in heel veel dingen, zoals in al deze data. Dit is erg gunstig voor de verdere groei van je bedrijf. Maar hoe kies je nu een goede softwareleverancier? Wij vertellen het je met 4 nuttige tips.  

Wat doet een softwareleverancier precies? 

Softwareleveranciers bieden veel oplossingen voor je bedrijf. Ze leveren standaardoplossingen, maar ook maatwerkoplossingen. Het is afhankelijk van jouw wensen wat voor oplossingen je wil voor je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een app zijn, maar het kan ook een projectmanagement tool zijn. Naar welke oplossing je ook op zoek bent, softwareleveranciers leveren veel dezelfde diensten. Hoe kies je nu een goede softwareleverancier? 

  1. Laat weten welke hulp nodig is 

Schrijf kort en bondig op tegen welke problemen je aanloopt om inzicht te geven aan de softwareleverancier. Dit hoeft niet één probleem te zijn, dit mogen er meerdere zijn. Wanneer je tegen meerdere problemen aanloopt, zet deze dan wel in volgorde van prioriteit. Met zo’n schets ziet de softwareleverancier goed hoe ze jou kunnen helpen en welke oplossingen van toepassing zijn. 

  1. Vraag aan mensen om je heen

In eerste instantie kun je via Google zoeken naar goede softwareleverancier. Mocht je hier niet uitkomen, is er ook altijd de optie om naar lokale aanbieder te gaan. Voor sommigen is het prettig als de softwareleverancier dicht in de buurt zit. Vraag ook aan mensen om je heen of zij een softwareleverancier hebben. Misschien heeft iemand wel een hele goede tip voor je. 

  1. Vergelijkingssites

Er bestaan ook tal van vergelijkingssites waar je verschillende softwareleveranciers met elkaar vergelijkt. Hier krijg je een overzichtelijk schema van wat de kosten zijn en welke problemen ze voor je oplossen. 

  1. Vraag een proefperiode en offerte aan 

Heb je een goede softwareleverancier gevonden, maar twijfel je nog wel? Vraag aan de softwareleverancier of je een proefperiode mag om te kijken of het een match is. Mocht het je dan toch niet bevallen, kies je gemakkelijk voor een andere softwareleverancier. Is het wel een match? Vraag dan een (vrijblijvende) offerte aan. 

Een goede softwareleverancier is erg gunstig voor je (groeiende) bedrijf. Een softwareleverancier biedt namelijk oplossingen voor jouw bedrijf. Met deze tips hopen we dat je een goede softwareleverancier vindt die bij jouw bedrijf past. Veel groei succes vast!