Soorten aanhangwagens

Wanneer je spullen wilt vervoeren, komt een aanhanger goed van pas. Een aanhanger kan je voor veel klussen gebruiken. Er bestaan meerdere soorten aanhangers. De aanhanger die jij kiest is afhankelijk van waarvoor je hem wilt gebruiken. Je hebt een open aanhangwagen en een gesloten aanhangwagen. De voor- en nadelen variëren tussen de twee stijlen, en uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke beter bij je behoeften past. Ben jij op zoek naar een BW Trailer? Van Laar Aanhangwagens kan jou daar dan bij helpen! Lees het artikel verder om meer informatie te krijgen voer de twee soorten aanhangwagens. 

Aanhangwagens die open zijn

Een voordeel van een open aanhangwagen is dat die minder gewicht heeft. De aanhangwagen heeft minder materiaal nodig om bedekt te worden. Dat betekent dus ook dat het gewicht van de aanhangwagen minder op jouw auto zal steunen. Daarnaast houdt dat ook in dat je minder brandstofverbruik zal hebben. Als je gazonafval of gereedschappen moet vervoeren, is een open aanhangwagen de beste keuze. Je kan de spullen dan ook gemakkelijk laden en lossen. Ook is een open aanhanger gemakkelijk schoon te houden. De open aanhanger is ook minder hoog dan de gesloten aanhangwagen. Hierdoor zul je meer zicht hebben in je spiegels. Je hebt een beter inzicht op het verkeer. De meeste aanhangers zijn ook goedkoper dan de gesloten aanhangers. Dit is wel afhankelijk van de grootte van de aanhanger. De open aanhanger is ook de meest gekochte aanhanger. Vergeet niet de aanhangwagen goed af te dekken wanneer je ermee gaat rijden. Zo kan je veilig de weg op.

Aanhangwagens die dicht zijn

Gesloten aanhangwagens bieden een betere beveiliging. De spullen die je ingeladen hebt, kunnen niet zomaar uit de aanhangwagen. Het grootste voordeel is dus dat de beveiliging beter is. Je hoeft ook niet bang te zijn dat jouw ingeladen spullen vies of beschadigd raken. Dit is omdat de aanhangwagen helemaal dicht is. Omdat de aanhangwagen helemaal gesloten is, kunnen voorbijgangers ook niet zien wat jij ingeladen hebt. Het biedt dus ook een stukje privacy. Ook kan je de gesloten aanhangwagen prima gebruiken om jouw spullen in op te slaan. Uiteindelijk heeft de keuze voor een gesloten aanhangwagen of een open aanhangwagen veel te maken met hoe je hem wilt gebruiken en wat jouw wensen zijn. Van gewicht en prijs tot veiligheid, veel verschillende factoren kunnen je beslissing beïnvloeden.