Soorten kamerplanten vergelijken: alle kamerplanten op een rij

soorten-kamerplanten-vergelijken

Ben jij op zoek naar een kamerplant voor jouw woonkamer, keuken, slaapkamer of voor in de hal? Dat snappen we! Kamerplanten, en specifieker groene kamerplanten zijn de interieurtrend van dit jaar. Zeker nu we meer thuis werken dan ooit zijn luchtzuiverende kamerplanten een steeds populairder soort kamerplant. In deze blog zetten we alle soorten kamerplanten voor je op een rij, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken. Zo tover jij jouw interieur binnen no-time om in een echte Urban Jungle.

Over veel soorten kamerplanten is al veel geschreven. Bijvoorbeeld over kamerplanten verzorgen. Homeplant bijvoorbeeld, heeft daarover een volledige plantengids gemaakt. In deze plantengids vind je alles over kamerplanten verzorgen. Alle onderstaande soorten kamerplanten staan in deze gids voor planten verzorging.

Soorten kamerplanten: palmen

De meeste mensen kiezen als eerste kamerplant voor een palm, een grote kamerplant, betaalbaar en bovenal gemakkelijk in de verzorging. De ideale betaalbare kamerplant, en bovenal een behoorlijke eye-catcher voor in de woonkamer of slaapkamer.

Dit zijn de populairste soorten palmen:
● Palm Areca Chrysalidocarpus (Goudpalm)
● Palm Rhapis Excelsa (Stokpalm)
● Palm Kentia Howea Forestiana

Soorten kamerplanten: hangplanten

Een mooie hangplant in je interieur kan heel handig zijn. Zoals de naam al zegt, hoef je een hangplant nergens neer te zetten. Je hangt ‘m gewoon op aan het plafond! Je kan hiervoor een grote haak in het plafond boren, maar een hangplant ophangen aan een industriële buis of balk kan natuurlijk ook. Hier vind je andere leuke ideeën voor hangplanten in je interieur.

Dit zijn de populairste soorten hangplanten:
● Hedera Helix Wonder (Klimop)
● Phlebodium Blue Star (Zinkvaren)
● Scindapsus Pictus Trebie (Epipremnum)
● Rhipsalis Paradoxa (Koraalcactus)
● Aeschynanthus Marmoratus (Schaamrood)

Soorten kamerplanten: luchtzuiverende kamerplanten

Werk jij veel thuis, in een drukke stad of wil jij de schoonst mogelijke lucht in huis krijgen, kies dan voor luchtzuiverende planten. Ze verhogen de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht, waardoor jouw leefomgeving gezonder wordt. En een betere gezondheid zorgt er weer voor dat jij blijer en gelukkiger bent, een win-win situatie.

Dit zijn de populairste soorten luchtzuiverende planten:
● Palm Kentia Howea Forestiana
● Spathiphyllum Verdi (Lepelplant)
● Calathea Ornata (Pauwenplant)
● Calathea Rufibarba Wavestar (Pauwenplant)

Soorten kamerplanten: makkelijke kamerplanten

Heb jij geen groene vingers, of weinig tijd om de kamerplanten te verzorgen? De ene kamerplant is gemakkelijker dan de andere. Daarom is het slim om te kiezen voor een makkelijke kamerplant wanneer je weinig tijd hebt voor het verzorgen. Onderstaande makkelijke kamerplanten zijn dan ook het ideale soort voor de bezige bij!

Dit zijn de populairste soorten makkelijke kamerplanten:
● Dracaena (Drakenbloedboom)
● Sansevieria (Vrouwentong)
● Aglaonema (Chinees groen)
● Kentia (Sierpalm)
● Ficus Lyrata (Tabaksboom)
● Cactus
● Yucca (Palmlelie)
● Philodendron Monstera Deliciosa (Gatenplant)

Soorten kamerplanten: bloeiende kamerplanten

Een echte Urban Jungle bevat natuurlijk niet enkel groene kamerplanten, maar ook wat kamerplanten met bloemen: bloeiende kamerplanten. De meeste bloeien natuurlijk niet het hele jaar door, maar in bepaalde seizoenen krijgt jouw interieur zo een stuk meer kleur.

Dit zijn de populairste soorten bloeiende kamerplanten:
● Anthurium (Flamingoplant)
● Medinilla (Prachtlelie)
● Kalanchoé (Kroonluchter)

Soorten kamerplanten: grote kamerplanten

Een grote kamerplant is ideaal: zet meteen de toon met een grote kamerplant in jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of in de hal. Wil je echt een bizarre eye-catcher in huis zetten, neem dan een XXL kamerplant. Deze kamerplanten zijn meer dan 2 meter hoog, maar daar moet je natuurlijk wel het juiste huis voor hebben!

Dit zijn de populairste soorten grote kamerplanten:
● Dracaena Marginata (Drakenbloedboom)
● Bananenplant Musa Tropicana (Bananenboom)
● Dracaena Lemon Lime (Drakenbloedboom)
● Philodendron Scandens (Phileo)