Tips bij de aanschaf van een horeca koelkast

Een horeca koelkast is niet zomaar een simpele, kleine koelkast die je in je keuken zet. Het is namelijk belangrijk apparatuur die je in je keuken nodig hebt voor het bewaren en op temperatuur houden van voedsel. Zonder een koelkast bederft het voedsel. Daarom is het belangrijk om er een in je keuken te hebben. Maar voordat je er een gaat aanschaffen moet je wel op een aantal dingen letten.

Juiste capaciteit

Als eerste heb je de juiste capaciteit nodig. Het is namelijk zo dat je een te vol gevulde koelkast niet goed kunt koelen omdat de lucht dan niet kan circuleren. Voor een half gevulde koelkast is het energie die je verspilt. Daarom is het belangrijk dat je nagaat welke grootte de koelkast moet hebben. Dat hangt onder andere van je je soort horecabedrijf af. Verder is de grootte van je doelgroep van belang zodat je weet hoeveel je op voorraad moet hebben en dus niet overbodige producten in de koeling plaatst. Zo benut je de capaciteit van de koelkast goed.

Plaatsing

Natuurlijk moet je rekening houden met de omgevingstemperatuur van de koelkast. Doordat het in een keuken altijd wel warm is, is een slecht geplaatste koelkast een grote valkuil in het gebruik ervan. Het is dan niet goed om een koeling naast een hete grill te plaatsen. De koeling moet dan veel energie verbruiken om toch koud te blijven wat dus extra geld kost. Zorg dus voor een goede plaatsing om het energieverbruik niet te hoog te laten oplopen.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk punt bij de aanschaf van een koelkast is de duurzaamheid. Duurzaamheid is zowel goed voor jezelf als voor het milieu. Het is daarom verstandig om een koeling te kiezen met een goed energielabel. Zodat de energiekosten aan het einde van het jaar niet te hoog zijn.

Prijs

Een horeca koelkast is geen goedkope aankoop. Dat is vaak niet erg omdat ze lang meegaan. Want uiteindelijk is goedkoop duurkoop. Omdat goedkope koelingen vaak een slechtere kwaliteit bieden zijn ze vaak in gebruik veel duurder dan een duurdere koeling.  Daarom moet je die gaan aanschaffen bij een gespecialiseerde horeca webstore. Zo weet je zeker dat je kwaliteit in je restaurant haalt.