Tips bij het kopen van een koelcel

Bij de aanschaf van een koelcel zijn er een groot aantal zaken die men in gedachte moet houden. Wanneer je met deze zaken geen rekening houdt, kun je in een later stadium voor onverwachte en nare verrassingen komen te staan. De aanschaf van een koelcel mag dan ook nooit in een opwelling of even snel worden gedaan. Je zult bijvoorbeeld rekening moeten houden met de manier waarop de koelcel wordt gebruikt, hoe intensief er gebruik van wordt gemaakt en welke producten er worden opgeslagen. Daarnaast zijn er verschillende soorten en merken op de markt en kunnen de prijzen behoorlijk uiteenlopen. 

De prijs bepaalt de levensduur

Bij veel producten is de levensduur vaak een grove schatting. Je weet eigenlijk nooit of een smartphone twee of vijf jaar mee gaat. Maar dat over vijf jaar je huidige smartphone waarschijnlijk niet meer voldoet aan de eisen van de tijd, mag wel worden verwacht. Met een koelcel is dit ook zo, echter is de levensduur van het apparaat gekoppeld aan de prijs. Met andere woorden: des te duurder de koelcel, des te langer deze mee zal gaan. De vraag is echter of dit in jouw geval zinvol is. Je bedrijf zal groeien en wie net een onderneming begint, doet er wellicht verstandig aan een voordelige koelcel aan te schaffen.

Installatie en eisen

Voor persoonlijk gebruik van een koelcel gelden nauwelijks eisen, maar dat is anders wanneer je de koelcel in bijvoorbeeld een horecabedrijf gebruikt. De overheid stelt strenge eisen aan de koelcel en aan zowel het gebruik als het onderhoud ervan. Daarnaast zullen sommige bedrijven niet altijd intensief van de koelcel gebruik maken. In de zomer gebruikt men de koelcel vaak veel intensiever dan in de winter. Houd hier rekening mee wanneer je een koelcel aanschaft en maak hierbij weloverwogen keuzes.