Tips die handig zijn als je gaat verhuizen

Verhuizen is best een stresserende situatie – en dan is er uiteraard niets beters dan enkele tips te krijgen die deze ervaring een pak makkelijker en leuker zullen maken. Hieronder lees je er enkele!

Verhuis met een verhuisbedrijf

Het is mogelijk om je verhuis helemaal alleen te doen, maar het is zeker niet nodig. Je bespaart jezelf een heleboel zorgen en stress door gebruik te maken van een verhuisbedrijf in Breda bijvoorbeeld.

Label je verhuisdozen en maak een checklist

Nog een tip is om een checklist te maken van alles wat je wil inpakken en verhuizen, en de dozen met je ingepakte spullen te labelen. Zo kan je makkelijk alles van je lijstje afvinken en weet je ook meteen waar alles zit, wanneer je in je nieuwe woonst alles opnieuw moet uitpakken. Op de checklist kan je ook aanduiden wat je al allemaal gedaan hebt en wat er nog moet gebeuren.

Pak alles zo praktisch mogelijk in

Het is belangrijk om een verhuisdoos zo effici├źnt mogelijk in te pakken, zo vermijd je dat je te veel dozen moet gebruiken. Zorg allereerst dat je de dozen niet te zwaar maakt. Als de verhuisdozen te zwaar zijn, kan het namelijk gebeuren dat ze zullen scheuren en dat de verhuis extra zwaar zal zijn. Je legt best de zwaardere spullen onderaan in de doos, waarna je er lichtere voorwerpen op kan leggen. Let er ook op dat je niet te veel ruimte overlaat in de doos, anders kunnen de spullen gaan schuiven in de doos.

Pak je waardevolle spullen in een aparte doos in. Dit kan ook een kleiner doosje zijn, maar hou deze spullen altijd bij de hand. Zo verlies je ze niet.

Maak een doos met de essentials

Het zal na de verhuis nog wel even duren om alles opnieuw uit te pakken. In je nieuwe huis zal je sowieso al wat spullen nodig hebben tijdens de eerste avond, dus je maakt best een doos of een zak klaar met alles wat je meteen of vaak nodig zal hebben in het begin.