Tips die jij zelf kunt toepassen om jouw bedrijfspand te beveiligen

Veel bedrijven die hun bedrijfspand laten beveiligen, letten zelf niet meer zo goed op.  

We zien ook dat heel veel bedrijven heel goed door hebben dat er een professionele beveiliging in de vorm van bijvoorbeeld alarminstallaties, camerabewaking, noodverlichting of bijvoorbeeld toegangscontrole noodzakelijk is. Je wilt immers schade zoveel mogelijk voorkomen en al helemaal zorgen dat een inbraak niet tot diefstal leidt.

Er zijn ook veel dingen die je zelf kunt doen binnen een pand om het veiliger te maken. Wat deze dingen zijn, lees je hier. 

Ken mensen in de buurt van je pand

Wanneer je in een klein pandje zit waar veel mensen elkaar al kennen, is het eenvoudig om contact te maken. Wanneer er dan iemand komt die nieuw is, valt dit meteen op en zal iedereen alert zijn of degene aanspreken om te kijken of ze hem/haar kunnen helpen. Het is dus een voordeel als je de mensen goed kent die in de buurt van jouw pand wonen of werken. 

Let extra op met de huidige coronasituatie

Nu met de coronasituatie is veel op het kantoor anders geworden. Veel mensen werken namelijk thuis en komen op andere tijden of helemaal niet meer naar kantoor. Het herkenbare ritme is hierdoor anders. Dat houdt ook in dat het juist makkelijk kan zijn om van gebaande paden af te wijken en een onbekend persoon dus ook minder snel wordt opgemerkt, simpelweg omdat er minder mensen zijn en de structuur verdwenen is. Let hier dus extra goed op!

Houd dure spullen zoveel mogelijk uit het zicht

Ook al weet een dief veel dingen te vinden als hij of zij veel tijd heeft, maak het vooral niet te makkelijk allemaal. Ruim op en zorg dat waardevolle materialen zoals sleutels en andere belangrijke zaken zoveel mogelijk uit het zicht liggen. 

Verlicht het pand goed

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om duurzaam te zijn. Altijd lampen aan hebben, hoort niet bij een duurzaam bedrijf. Het maakt de kans op een inbraak alleen wel een stuk kleiner. Gelukkig zijn er oplossingen zoals slimme verlichting, die alleen aangaat op bepaalde momenten en niet veel energie verbruikt. Het belangrijkste is dat je kiest voor verlichting die onaantrekkelijk is voor dieven. Zorg dus in en om je pand voor goede verlichting die voorkomt dat er eenvoudige, donkere hoekjes of toegangen zijn waar de dieven de tijd kunnen nemen om binnen te komen. Zorg ervoor dat het pand aan alle kanten goed verlicht is.