Tips en tricks voor een goedkoop energielabel voor je bedrijfspand

energielabel voor je bedrijfspand

Zowel in ons huis als in ons bedrijfspand willen we genieten van zo’n efficiënt mogelijk energieverbruik. Vooral in een kantoor wordt er dagelijks veel energie verbruikt. Het begint bijvoorbeeld al bij de computers en printers die de hele dag door uren maken, maar het gaat door naar het soort verlichting van iedere kamer en zelfs naar het gebruik van een koffiezetapparaat. Vooral wanneer jij van plan bent om jouw bedrijfspand te verhuren of te verkopen, dan is het hebben van een efficiënt energielabel een must. Veel potentiële huurders nemen dit namelijk erg streng mee in hun beslissing. Wil jij het energielabel voor je bedrijfspand verbeteren zonder dat je hier te veel geld mee kwijt bent? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor jou.

Een goede doorstroom naar iedere ruimte

De inspecteur moet tijdens de controle door het hele pand lopen. Alle kamers en Hoeke worden gecontroleerd. Om te zorgen dat de inspecteur niet langer kwijt is dan nodig is, zorg je vooraf dat het hele pad goed toegankelijk is. Zorg bijvoorbeeld dat je alle sleutels hebt voor deuren die mogelijk op slot zitten, dat er geen dozen of objecten ingangen blokkeren en zorg dat je een handige route uitstippelt. 

Heb alle handige documenten bij de hand

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij een energielabel. Zorg dat je een duidelijke bouwtekening van het pand aanlevert waar alle afmetingen zichtbaar zijn. Het is ook een groot voordeel wanneer je al in handen bent van een lichtplan. In een lichtplan is te zien hoeveel verlichting er aanwezig is in het pand. Deze informatie is essentieel om het Watt per vierkante meter te bepalen. 

Zorg dat je technische specificaties van apparaten hebt

Wanneer jouw bedrijf veel grote apparaten heeft? Dan is het belangrijk dat je zorgt dat je de specificaties van deze apparaten bij de hand hebt. Deze kun je opvragen bij de maker van de installaties. Zorg daarnaast ook dat je bij het aanvragen van de energielabel offerte aangeeft dat er grote installaties bij komen kijken. Deze kosten namelijk meer tijd om te controleren en zullen impact hebben op de offerte.

Het laten uitvoeren van een energielabel controle

Wanneer jij klaar bent om het energielabel te ontvangen, dan vraag je een energielabel aan via EnergielabelOffertes.nl. Hier vergelijk je namelijk de verschillende aanbieders. Zo heb je de mogelijkheid om voor de beste prijs en kwaliteit te kiezen. Het aanvragen van een energielabel test via dit platform is daarnaast geheel gratis.