Tips voor het inhuren van de beste partner voor kantoorinrichting

De kantoorinrichting bepaalt voor een groot deel de productiviteit en werktevredenheid van jouw team. Een kantoor moet dan ook meer zijn dan alleen esthetisch aantrekkelijk. Een goed ontworpen, comfortabele werkplek kan jouw werknemers inspireren en creëert een positievere indruk bij partners, klanten, stakeholders en medewerkers. Om een kantoorontwerp af te stemmen op jouw werknemers- en bedrijfsbehoeften, kan een gevestigde specialist op het gebied van kantoorinrichting helpen bij het ontwerpen van het interieur. Hier volgen enkele tips om je te helpen de beste partner voor kantoorinrichting in te schakelen.

De partner afstemmen op jouw behoeften

Om te beginnen, zorg voor een nauwkeurig idee van het type inrichting dat je wilt. Ga na welke oplossingen er nodig zijn om de samenwerking op de werkplek te bevorderen. Probeer zoveel mogelijk in gesprek te gaan met jouw team om de behoeften en wensen inzichtelijk te maken. 

Wanneer de behoeften van het kantoorontwerp in kaart zijn gebracht, onderzoek en controleer jouw omgeving voor aanbevelingen van gerenommeerde bedrijven bij jou in de buurt. Bekijk hun portfolio om de kwaliteit van hun diensten te zien, controleer hun verleden en eerdere werk en vraag vooraf een definitieve offerte aan op basis van jouw huidige benodigdheden. Zorg er ook voor dat je een beter beeld krijgt van hun werkwijzen, zodat je kan bepalen of deze past bij jouw bedrijfsdynamiek. 

Maak kennis met het werkproces

Het is niet alleen belangrijk dat je weet wie jouw partner is, maar ook dat zij begrijpen waar jouw organisatie voor staat! Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat jouw partner voor de werkplekinrichting echt de tijd neemt om jouw bedrijf van binnen en van buiten te leren kennen, zodat ze de best mogelijke prestaties kunnen leveren en een resultaat realiseren dat iedereen bevalt. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar het proces van het ontwerpbedrijf en ervoor te zorgen dat het verzamelen en analyseren van informatie een belangrijk onderdeel van dat proces vormt.

Een goede partner voor kantoorinrichting zal niet eens pen op papier zetten tenzij hij een breed begrip heeft van jouw bedrijf, jouw sterke en zwakke punten kent, en in zijn ontwerpen de nadruk legt op de eerste en de tweede juist weet te minimaliseren. Dit kan ervoor zorgen dat de mogelijke interieurconcepten niet alleen indrukwekkend en visueel aantrekkelijk zijn, maar ook veel tastbare voordelen of ROI bieden voor jouw organisatie. 

Bij New Kantoor vind je een schat aan ervaring in het leveren van op maat gemaakte ontwerpbenaderingen voor een breed scala aan klanten. Neem vandaag nog contact op www.newkantoor.nl voor een consultatie.