Tips voor het kiezen van perfecte salontafels

salontafel

Een leuke zitbank gevonden dan horen daar natuurlijk salontafels bij. En zoals bij zoveel van dit soort tafels is er genoeg keuze. Hoe kom je nu precies uit op de juiste salontafels die perfect bij je zitmeubel passen? Wat volgt zijn een aantal tips om de juiste keuze te maken voor jouw perfecte salontafel.

Kijk naar de hoogte van salontafels

Wil je de ideale hoogte weten van een salontafel dan is dit eenvoudig op te meten. De hoogte is namelijk hetzelfde als de zitting van je bank, of maximaal 10 centimeter hoger. Zo heb je niet het probleem om te bukken wil je iets van de tafel pakken. Overigens is de hoogte van salontafels ook van belang bij tv meubels. Televisies hangen of staan tegenwoordig erg laag. Maak je de keuze uit een te hoge salontafel dan heb je kans dat er op de tafel spullen in de weg gaan staan. Zodoende wordt het moeilijk televisie kijken. Kies voor jouw salontafels dan ook altijd de goede hoogte.

De ideale afmetingen voor je salontafel

Kijk je naar de standaard afmetingen van rechthoekige salontafels dan kom je voor de lengte uit op 120 centimeter tot 140 centimeter. En qua breedte kom je uit op 60 centimeter tot 80 centimeter. Kijk je naar vierkante salontafels dan kom je uit op een lengte van 60 centimeter tot 60 centimeter en een breedte van 80 centimeter tot 80 centimeter. Dit zijn dus de standaard afmetingen. Ziet jouw kamer er iets anders uit dan pas je deze afmetingen natuurlijk aan. Met een kleinere woonkamer ga je niet een grote salontafel neerzetten. Een alternatief voor een kleinere salontafel is de industriƫle bijzettafel. Deze bijzettafel combineer je tot een salontafel.

Let op de loopruimte bij de salontafel

Vergeet nooit de loopruimte, hoe groot of klein je kamer ook is. Houd rekening dat je altijd een afstand van 40 centimeter houdt tussen de tafel en de zitbank. Kleine ruimtes vereisen kleine salontafels zodat je toch nog de 40 centimeter loopruimte kunt behouden. Je hebt deze 40 centimeter echt nodig om elkaar te kruisen. En houdt ook rekening bij de loopruimte aan eventuele voetbanken. Deze tellen mee als zitbank en moet je meenemen in het afmeten van de loopruimte tussen je salontafel en bank.

Welke vorm kies je voor je salontafel?

Er zijn genoeg keuze in verschillende vormen van de salontafel en het is echt een smaak dingetje. Wees bij je keuze voor de vorm wel voorzichtig. De vorm zorgt uiteindelijk veel over

hoe jouw woonkamer look eruit komt te zien. Heb je veel strakke lijnen binnen je interieur en wil je deze lijnen doorbreken? Maak dan de keuze voor een ronde salontafel. Vind je strakke lijnen wel mooi houdt het dan op rechthoekige of vierkante salontafels. Wil je iets helemaal anders maak dan de keuze voor een driehoekige salontafel. Stoer en retro tegelijk.

Wat is de functie van je salontafel?

Veel mensen gebruiken een salontafel om gewoon mooi te laten zijn. Puur decoratief dus. Aan de andere kant heb je salontafel die heel functioneel zijn en waar je veel spullen kwijt kunt. Ideaal voor tijdschriften, papieren, kinderspeelgoed en andere dingen. Gebruik een salontafel met opbergfunctie als je bijvoorbeeld een kleine ruimte hebt.