Tips voor het verbouwen van je badkamer

Je zit misschien al heel lang met dezelfde badkamer en hij is toe aan vervanging. Je hebt misschien al een idee in je hoofd met wat je met de badkamer wilt doen om hem helemaal naar jouw eigen smaak aan te passen, maar waar moet je beginnen?

Weet wat je wil

Maak eerst een plan met hoe je je badkamer wilt verbouwen, misschien de douche op een ander plek of bijvoorbeeld een kleinere wasbak. Ook moet je letten op het leidingwerk, hiervoor kan je een specialist voor laten kijken zodat alles goed verloopt.

Hier komt ook een budget bij kijken, als je de hele badkamer zou vervangen zou het namelijk meer kosten in plaats van dat je maar een paar elementen zou vervangen. Als je zelf je badkamer zou vervangen zou dat natuurlijk ook al dalen in de kosten en blijft er meer over om in je elementen van je badkamer te stoppen.

Eerst uitzoeken voor het slopen

Als je een idee hebt met wat je wil hebben in je badkamer moet je online kijken of alles nog wel beschikbaar is. Je wilt namelijk niet dat het nog een jaar levertijd zou hebben. Als alles dan hopelijk nog beschikbaar is, begin dan pas met slopen. Je wilt namelijk niet dat je heel lang zonder badkamer thuis komt te zitten.

Tijd om te slopen

Zorg dat je het goede materiaal hebt zoals: steenbeitel, schroevendraaiers, kruiwagen, platte schop, werkhandschoenen en stofmasker.

Voordat je begint moet je de gas- en hoofdkraan van het water dichtdraaien en de elektriciteit afsluiten. De contactdozen moet je ook openschroeven en de stroomdraden afdoppen met lasdoppen of kroonsteentjes.

En dan voor de tegels van de muur af gaan, moet je eerst alle badkamermeubilair verwijderen. De kit kun je weghalen met een stanleymes zodat je ook de douchebak en wastafel weg kunt halen. Nu is het tijd om de tegels van de muur te halen, dit kun je doen met een steenbeitel en hamer, werk van boven naar beneden.

Om de troep op te ruimen kun je een bouwafval container gebruiken. Deze laat je bij je huis neerzetten en kun je al je bouwafval van de badkamer in deponeren en deze container daarna weer op te laten halen. Dit scheelt weer een ritje naar de milieustraat.