Tips voor het vergelijk van tandartsen in jouw regio

tandarts

Een goede verzorging van het gebit is van groot belang. Om ervoor te zorgen dat je niet onnodig slijtage oploopt is het van belang dat je naar de juiste tandarts gaat. Het vinden van de juiste tandarts kan erg lastig zijn. Zo zijn er veel tandartsen maar weet niemand waar je precies op moet letten. Om onze lezers te helpen bij het vinden van de juiste tandarts hebben wij dit artikel opgesteld. 

Verschillende specialismen

Qua tandartsen zijn er veel verschillende soorten specialismen. Het is dan ook van belang dat je bij een tandarts terecht komt die kan helpen bij hetgeen waar jouw gebit zorg bij nodig heeft. Het is daarom belangrijk om eerst na te denken over waarvoor je naar de tandarts wilt gaan. Wil je alleen een controle, of wil je ook dat er ingrepen gedaan kunnen worden?

Een kwaliteitsregister

Wanneer je eenmaal weet naar wat van tandarts je op zoek bent, kun je gaan kijken naar hoe tandartsen in jouw omgeving scoren. Zo is het allereerst belangrijk om te kijken of de tandarts ingeschreven staat bij het kwaliteitsregister tandartsen. Met dit keurmerk wordt er aangetoond dat de tandarts beschikt over de nodige scholing en kennis. De helft van de tandartsen staan ingeschreven bij dit register. 

Tandartsen in de omgeving

Het vinden van een tandartspraktijk Rotterdam kan erg lastig zijn. Zo zijn er veel verschillende praktijken en is het lastig om goed te zoeken. Stel daarom voor jezelf een lijstje op waaraan de desbetreffende tandarts moet voldoen. Controleer hierna of de verschillende tandartsen ingeschreven staan bij het kwaliteitsregister. Uiteindelijk blijft er een kleiner lijstje over waar je uiteindelijk een keuze in moet maken. Maak bij de verschillende tandartsen een afspraak en bepaal aan de hand van deze afspraak welke tandarts het beste bij jou past.