Tips voor het verven van je huis

huis verven

Je huis een nieuw kleurtje geven kan best een moeilijke beslissing zijn. Wat als het lelijk is straks? Wat als je lelijke verf gebruikt? We snappen dat dat spannend en een beetje eng is zelfs. Daarom willen we je er graag bij helpen voor het te laat is! 

Zorg voor genoeg verf

Je wilt natuurlijk niet dat je te weinig verf hebt of juist veel ste veel. Dat kan je voorkomen door van te voren te berekenen hoeveel je nodig gaat hebben. Dit kan je doen door het oppervlak van de muur(en) die je gaat schilderen op te meten en zo genoeg verf te kopen. Natuurlijk is het wel slim om een klein beetje extra te kopen zodat je zeker weet dat je alles hebt gehad voordat de verf op is. 

Zorg dat je overal bij kunt

Als je een hoge kamer hebt of gewoon hoge plekken waar je bij moet komen is het nogal moeilijk om dat te verven. Daarom is het misschien handig om een rolsteiger aan te schaffen. Die kun je door heel de kamer gebruiken en dat zorgt ervoor dat je overal goed bij kan. Zorg er wel voor dat je een goede rolsteiger hebt. Bijvoorbeeld een van Rolsteiger.net. Dat zijn stevige, makkelijk opzetbare stijgers die ook nog eens betaalbaar zijn. 

Pas op met oude verf

Heel veel mensen pakken gewoon de oude verf die ze nog hebben staan en gebruiken die dan om te verven. Dat is meestal ook niet heel erg maar het kan wel zo zijn dat oude verf niet meer dezelfde kleur heeft als dat het voorheen had. Dit kan er voor zorgen dat je bijvoorbeeld aan het verven bent met een oude pot verf. Vervolgens met een nieuwe pot verf en dat het dan dus 2 verschillende kleuren verf zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je heel de muur verpest en dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom voor een nieuwe pot met genoeg verf waarmee je lekker het hele huis onder gaat kladderen. Zo heb je overal dezelfde knallende kleur die je wilt!