Top vier populairste pizza soorten

Pizza’s: wie lust ze niet? Het iconische Italiaanse gerecht is al eeuwen geliefd bij mensen. Bovendien is er bij het maken pizza’s voor ieder wat wils, aangezien er veel verschillende soorten zijn. Ben jij benieuwd welke pizza soorten het populairste zijn? Lees dan vooral verder.

1. Pizza Margherita

De pizza Margherita is natuurlijk de ultieme klassieker. Hij is eigenlijk de basis van de meeste andere pizza’s, maar op zichzelf ook heel lekker. Je hebt maar een aantal dingen nodig om de pizza te maken, waaronder een goed deeg zoals dat van montepizzacrust.com/nl/. Het enige wat je dan nog toe moet voegen is tomatensaus, mozzarella en oregano. Voilà, je pizza Margherita is klaar!

2. Pizza Quattro Formaggi

Waarom zou je maar voor één kaassoort op je pizza gaan, als je er ook vier kan hebben? Op een pizza Quattro Formaggi zit altijd een combinatie van vier verschillende kaassoorten. Welke kaassoorten dit zijn mag je eigenlijk zelf weten, al is het vaak in ieder geval Parmezaanse kaas en gorgonzola. Ook mozzarella, geitenkaas en Emmentaler worden vaak gebruikt. Je moet voor deze pizza uiteraard wel een groot kaasliefhebber zijn.

3. Pizza Pepperoni

Wanneer je in je hoofd een pizza voor je ziet, is het hoogstwaarschijnlijk een pizza Pepperoni. Met zijn kenmerkende ronde plakjes worst, is deze pizza ook echt een klassieker geworden. Eigenlijk is een Pepperoni pizza niet eens Italiaans, maar Amerikaans. De worstsoort is daar namelijk uitgevonden. En hoewel veel mensen denken dat salami en Pepperoni hetzelfde zijn, is dit ook niet helemaal waar. Pepperoni is namelijk scherper van smaak dan salami.

4. Pizza Hawaii

Als laatste op het lijstje staat deze controversiële pizza. Sommige mensen vinden de toevoeging van ananas op een pizza hemels, anderen kunnen hem echt helemaal niet waarderen. Toch is de pizza Hawaii populair, want hij wordt vaak besteld. Op een pizza Hawaii zit naast ananas ook ham, tomatensaus en kaas. Wist je trouwens dat de pizza Hawaii helemaal niet uit Hawaii komt? Hij werd namelijk bedacht in Canada, maar vernoemd naar de staat Hawaii, aangezien daar zoveel ananassen groeien.

Heb jij na het lezen van dit artikel ook zin gekregen in pizza? Ga dan naar montepizzacrust.com/nl/ voor de lekkerste pre-baked pizzabodems.