Transportbanden in de landbouw

In zo een beetje elke industrie kan er eigenlijk wel een transportband op maat worden gemaakt. In dit geval gaan we dieper in de verschillen tussen de mobiele transportbanden in de landbouw en waar kun je nu het beste op letten bij het vergelijken tussen de verschillende soorten transportbanden. Van Trier geeft in dit artikel wat meer uitleg over de punten waar je een transportband kunt gaan vergelijken.

Soorten transportbanden

Bij het vergelijken van verschillende type transportbanden kunnen niet zomaar een aantal transportbanden worden genoemd er zijn namelijk een behoorlijk aantal factoren waarbij transportbanden vergeleken kunnen worden. Denk hierbij onder andere aan materiaalkeuze, vormgeving en aandrijving van de transportbanden. Per type transportband zijn er ook enorm veel opties.

Materiaal van een transportband

De functie van de transportband is tevens erg belangrijk bij de keuze van het materiaal. Zo zijn er onder andere transportbanden waarbij de band gemaakt is van PVC, TPU of PE. De soort band is ook bepalend bij de schoonmaak, sterkte en flexibiliteit van de band. Kortom het bepaald dus ook wat voor producten er vervoerd kunnen worden.

Vorm en type van een transportband

Tegenwoordig is het ook steeds belangrijker om in verschillende ruimtes producten te kunnen vervoeren daarom is de vorm, maar ook mobiliteit van een transportband erg belangrijk en in sommige gevallen zelfs bepalend in de keuze van het type transportband. Daarnaast is het ook type dus erg belangrijk bij een transportband. Kijk hierbij vooral wat getransporteerd moet worden, de producten op de band mogen namelijk niet worden beschadigd. Hier zal een standaard profiel niet altijd voldoen waardoor je op zoek moet naar een geplooid of zelf samengesteld profiel. Daarnaast kunnen er extra onderdelen op worden gemonteerd. Denk hierbij onder andere aan een draaistuk, stijgend stuk of juiste een onderdeel wat daalt. Er zijn vaak oneindig veel mogelijkheden. Kijk dan ook bij je dealer wat hiervoor mogelijk is om de transportband te krijgen die voor jouw situatie geschikt is.