Trektochten vergelijken en boeken

Lange-afstandswandelingen, het moet je ding maar zijn. Het is zeker een ding voor de experts achter Bookatrekking.com, een boekingsplatform voor wandelvakanties, huttentochten en trekkings. Een team van wandel specialisten zit iedere dag weer klaar om klanten wegwijs te maken in het brede aanbod van avonturen voor doorzetters. Sinds de zomer van 2020 hebben ze ook een breed aanbod aan wandelvakanties in ons eigen kikkerland.

“Het is heel anders dan de Everest Base Camp Trek of het beklimmen van Kilimanjaro, maar het is eigenlijk ook hetzelfde,” vertelt Sierd van der Bij, één van de trekking experts van Bookatrekking.com “Uiteraard hebben we in Nederland geen grote bergen, passen en diepe afgronden maar we kunnen er wel enorm veel wandelpaden vinden. Nederland kent maarliefst 7500 kilometer aan LAW’s, kort voor Lange-Afstand-Wandelpaden.”

Het bekendste Lange-Afstand-Wandelpad in Nederland is het Pieterpad. Ook Bookatrekking.com heeft zich in het Pieterpad gespecialiseerd. “Dat was een logisch vervolg van de Corona crisis. Veel meer mensen gingen ons eigen land ontdekken en er is geen betere manier om dat te doen dan te gaan fietsen of te gaan wandelen. In dat laatste hebben wij natuurlijk een hoop ervaring”, aldus Van der Bij. “Wij helpen mensen met het boeken van accommodatie op verschillende LAW’s in Nederlands zoals het Zuiderzeepad en Marskramerpad.” 

De Corona crisis zorgde er niet alleen voor dat het boekingsplatform zich specialiseerde in Nederlandse wandelpaden. Ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs het Verenigd Koninkrijk ontdekte het team wandelpaden die de moeite waard zijn voor wandelaars. “Je hoeft ook helemaal niet een ‘echte’ wandelaar te zijn”, vervolgt Van der Bij. “Juist mensen die onderweg nog een beetje comfort als een B&B of bagagecomfort willen genieten komen al snel bij ons uit. Wandelen is sinds de Corona-crisis helemaal hot. Sociale afstand gegarandeerd, frisse lucht en natuurlijk goed voor de gezondheid.”