We hebben bijna allemaal wel een tv box, ook wel set-top box (STB) genoemd, een apparaat dat een tv op een extern bronsignaal aansluit en digitaal signaal comprimeert tot tv-content in een vorm die kan worden weergegeven op het televisiescherm. Momenteel zijn aangesloten televisies (of Smart tv’s) een van de meest trendy sectoren van de technologie-industrie geworden. Om een televisie aan te sluiten, moet deze worden gebruikt op het Android tv box-concept. Deze technologie maakt het mogelijk dat een kleine doos die op het internet is aangesloten, het Android-besturingssysteem (zoals op telefoons en tablets) gebruikt dat uitsluitend bestemd is voor gebruik op het grote scherm. Je kunt dit type product dus kopen om films / series te kijken, games te spelen of op internet rechtstreeks op de tv in je woonkamer te surfen.
De mogelijkheden
De meeste tv boxen hebben verschillende functies en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er een aanschaft. Het moet praktisch en gemakkelijk aan te passen zijn. Via de tool is het mogelijk om verschillende content te streamen, zoals videogames, televisiekanalen, muziek en nog veel meer. Met een tv box heb je de mogelijkheid om op je eigen manier een multimediacentrum te creëren. Dit discrete apparaat werkt met het Android-besturingssysteem en moet op je televisie worden geïnstalleerd, meestal via een HDMI-kabel. Nadat de verbinding tot stand is gebracht en het apparaat is geconfigureerd (een super eenvoudig en snel proces), moet je op het hoofdscherm de inhoud kiezen die je wilt bekijken, zoals Netflix, YouTube, tv-programma’s, enz.
Geheugen en beeldschermresolutie
Een van de vele dingen die je moet overwegen, is het geheugen: de meeste boxen zijn ontworpen met ongeveer 4 GB tot 16 GB en geven de opslagruimte aan die aanwezig is. Dit betekent dat je veel meer applicaties (of films, series, games) op een Android TV-box van 32 GB kunt installeren in vergelijking met een andere met slechts 4 GB. Denk ook aan de beeldschermresolutie: voor het geval je een Full HD of 4K nodig hebt. Dit is de weergavekwaliteit op je tv. Een Android TV-box met de 4K-functie geeft beelden van betere kwaliteit weer dan een Full HD-box (die nog steeds erg goed is). Je kunt daarnaast gaan voor Full HD 1080p en Full HD 720p, maar ook al is het verschil tussen deze twee minimaal, het is de 1080p die de mooiste beelden biedt.
Het besturingssysteem
De processor: Dual Core (2 cores), Quad Core (4 cores) of Octo Core (8 cores) en RAM: van 1 GB RAM tot 3 GB RAM. Het besturingssysteem: Alle Android TV-boxen hebben hetzelfde besturingssysteem, Android, maar niet onder dezelfde versie. Inderdaad, het beste is om de meest recente versie te hebben om de laatste updates en dus de nieuwste functies aan het systeem toe te voegen. Gezien het belang van het aanbod op de markt, is de keuze voor een smart tv box niet altijd gemakkelijk voor iedere toekomstige koper.