Verschillende investeringsmogelijkheden op een rij

Investeren. Je hebt er vast weleens over nagedacht, en kent ongetwijfeld mensen die ergens in geïnvesteerd hebben. Investeren kan namelijk op vele verschillende manieren. In dit artikel zitten we verschillende voorbeelden voor je op een rij!

Zilver of goud

Zilver en goud bestaan al zolang als de mensheid bestaat. Beiden hebben altijd al veel waarde gehad. In de toekomst zullen deze edelmetalen alleen maar meer waard gaan worden. Waarom? Omdat het schaarste producten zijn! Zilver en goud kunnen namelijk niet ‘bijgemaakt’ worden. Zilver en goud zitten in de aarde, en kunnen niet bij geplant worden of iets dergelijks. Er is een vaste hoeveel beschikbaar over de wereld, en daar moeten we het mee doen. Als al het goud en zilver uit de mijnen zijn gemijnd, komt er niks meer bij. Aan de andere kant zal de vraag voor goud en zilver altijd blijven, omdat het in veel sieraden en dergelijke verwerkt wordt. Ook bezitten veel mensen gouden en zilveren producten die zij niet willen verkopen, zoals een ketting of ring van overleden dierbare. Wat je dus krijgt is dat de aanbod zijde vermindert, terwijl de vraag niet vermindert. Zo ontstaat er dus een stijging in de waarde van goud en zilver! Sla nu dus in voor het te laat is…

Crypto

De tweede mogelijkheid om te investeren is een stuk moderner: crypto (kort voor ‘cryptocurrency’). Dit is digitaal geld. De meest bekende variant is de Bitcoin. Er bestaan echter nog veel meer soorten cryptomunten, zoals Ethereum, Cardano en Ripple. Door een crypto.com referral code te gebruiken krijg je meteen een aanmeldingsbonus om goed van start te kunnen gaan. Let wel op: Het handelen van crypto kan lucratief zijn, maar ook riskant. Lees je dus altijd eerst goed in voor je investeert in crypto, ben je bewust van de risico’s en investeer nooit meer dan je kunt missen.

Aandelen

Wanneer je toch liever investeert in iets stabieler en betrouwbaarder, kun je ook kiezen voor aandelen van bedrijven. Vrijwel alle grote bedrijven zijn beursgenoteerd, wat betekent dat je aandelen van het bedrijf kunt kopen! Denk aan Google, Tesla en Apple, maar bijvoorbeeld ook de Nederlandse voetbalclub Ajax. Doordat grote bedrijven niet zomaar ten onder gaan, is dat vaak een investering met laag risico. Het rendement is echter vaak ook wat langzamer, dus dit is echt een lange termijn investering.

Vastgoed

Tot slot een optie voor als je een groot bedrag te investeren hebt; vastgoed. De huisprijzen zijn de afgelopen jaren al flink gestegen, en deze trend lijkt niet op korte termijn af te gaan nemen. Huizen zijn immers te allen tijde gewild!