Verschillende soorten roestvrij staal

De meeste mensen hebben iets van roestvrij staal in huis, of het nu een keukenapparaat is, wat hardware of zelfs een decorstuk. Bijna iedereen weet wat roestvrij staal is en hoe het eruit ziet. Iets dat veel mensen verbaast, is dat er in feite meerdere soorten roestvrij staal zijn. Bekijk deze gids voor meer informatie over de verschillende soorten roestvrij staal.

Austenitisch

Austenitisch roestvrij staal is ontworpen om niet-magnetisch te zijn. Een goed voorbeeld van een alledaagse toepassing voor austenitisch roestvrij staal is een roestvrijstalen oven. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet magnetisch zoals uw roestvrijstalen koelkast, maar het past nog steeds en functioneert hetzelfde. Austenitisch roestvast staal is een gelegeerd staal met een hoog chroom- en nikkelgehalte en een laag koolstofgehalte. Dit type roestvrij staal is een van de meest voorkomende vanwege zijn uitzonderlijke weerstand tegen corrosie en superieure vervormbaarheid. Je kunt onze website https://www.steelpoint-international.nl/ bezoeken voor meer informatie.

Precipitatieharden

Precipitatiehardend roestvast staal is sterk roestvast staal. Een van de meest voorkomende precipitatiehardende roestvast staal is 17-4 roestvast staal. Het is gemaakt van precies 17 procent chroom en vier procent nikkel en is gelegeerd met koper, aluminium, titanium, molybdeen of niobium. Deze metaallegering is extreem corrosiebestendig, tot het punt dat het vergelijkbaar is met austenitisch roestvrij staal. Het is ook gehard tot hogere sterktes dan de meeste andere soorten roestvrij staal. Dit type roestvrij staal is populair in de chemische verwerkings-, lucht- en ruimtevaart- en metaalverwerkende industrie vanwege zijn ongelooflijke sterkte en corrosiebestendigheid.

Duplex

Duplex roestvrij staal is een gecompliceerd metaal. Het is gedeeltelijk austenitisch roestvrij staal en gedeeltelijk ferritisch roestvrij staal. Dit is een van de sterkste roestvrijstalen die verkrijgbaar is, omdat het bijna de sterkte verdubbelt van gewoon austenitisch of ferritisch roestvrij staal. Het wordt het meest gebruikt voor zwaar materieel en in industrie├źn die extreme sterkte en weerstand tegen spanningscorrosie vereisen. Deze metaallegering is over het algemeen corrosiebestendig, maar het is het beste bestand tegen spanningscorrosie.

Naast de drie hierboven genoemde zijn er nog veel meer soorten roestvrij staal – dit zijn slechts de meest voorkomende soorten in alledaagse toepassingen. Bezoek onze website https://www.steelpoint-international.nl/ voor al uw behoeften op het gebied van roestvrij staal. Dankzij onze uitgebreide selectie van onze roestvaste staalsoorten kun je precies het materiaal vinden dat je nodig heeft.