Verstopte douche. Wat nu?

Bah, een verstopte douche. Het is zoiets dat nooit uitkomt en je humeur goed kan verpesten. Toch hoef je bij een verstopt afvoerputje je geen zorgen te maken. Dit is vaak goed op te lossen en je kunt altijd een professional inschakelen om je hierbij te helpen. Is jouw afvoerputje van de douche verstopt? Lees dan verder en kom erachter wat je hieraan kunt doen.

Bakingsoda en azijn

Er zijn heel wat huishoudelijke middeltjes waarmee je een verstopping in no-time kunt oplossen. Heb jij bakingsoda en (natuur)azijn in huis? Maak hier dan gebruik van. Gooi een flinke lepel bakingsoda in het desbetreffende afvoerputje. Giet er daarna een ruime hoeveelheid azijn bij. Dit goedje gaat bruisen en kan achtergebleven vuil goed losmaken. Herhaal dit proces een aantal keer en giet er eventueel wat kokend water bij. Bij kleine verstoppingen kan dit een eenvoudige truc zijn om de leidingen weer open te krijgen. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van chemische reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen om te ontstoppen. Deze moeten wel beperkt worden ingezet om kapotte leidingen te voorkomen.

De hulp van een professional

Lukt het niet om zelf van de verstopping af te komen of wil je het gewoon in een keer goed aanpakken? Dan is het goed om een loodgieter of riooltechnicus in te schakelen. Wanneer je zelf te veel prutst met een verstopping is het namelijk mogelijk dat je meer schade aanricht, dan dat je oplost. Hierdoor kunnen de leidingen aangetast worden en ben je nog veel verder van huis. Een expert zal de verstopping en de oorzaak van deze verstopping analyseren. Vervolgens zal de verstopping professioneel en effectief worden verholpen. Zo ben je gelijk van de verstopping af en voorkom je dat je keer op keer een slechte afvoer hebt. DG Riooltechniek Halderberge kun je altijd inschakelen, wanneer je problemen hebt met jouw douche afvoer.
Problemen met de afvoer van de douche? Dat hoeft geen reden tot paniek te zijn. Bij een kleine verstopping zijn er vaak nog genoeg manieren om deze verstopping snel te verhelpen. Wil je voor eens en voor altijd afrekenen met de verstopte leiding? Schakel dan gewoon DG Riooltechniek Halderberge in voor een professionele ontstopping en reiniging van jouw leidingen. Zo kun je weer met een gerust hart onder de douche springen.