Virtuele creditcard: wat is het en hoe werkt het?

virtuele creditcard

De virtuele creditcard is relatief nieuw. Maar ondanks dat is een virtual creditcard ongekend populair om makkelijker online betalingen te doen. Het heeft dan ook veel gelijkenissen met de normale creditcard maar dan met specifieke voordelen. Zo kun je nooit meer uitgeven dan er aan saldo op je creditcard staat en heb je niets te maken met het Bureau Krediet Registratie of andere instanties. 

Het is dus een veilige, snelle en eenvoudige manier om betalingen te kunnen doen. Met een minimum aantal risico’s. Laten we snel kijken hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden.

Aanvragen virtuele creditcard

Een virtuele creditcard aanvragen kun je volledig online doen. Je kunt hiervoor naar de website van de aanbieder. Na het aanvragen ontvang je bij een virtuele creditcard echter geen kaart maar alleen het gemak van betalingen regelen. Het is hierdoor in feite alleen geschikt voor online aankopen. 

Je neemt dus in feite alleen een creditcardnummer in gebruik met een prepaid tegoed dat je vooraf hebt overgemaakt. Waardoor je online betalingen op een snelle en veilige manier kunt uitvoeren. Zo kun je eenvoudig betalen zonder creditcard, althans zonder fysieke creditcard. Lees op BetalenZonderCreditcard.nl meer handige tips en advies.

Gebruiken virtuele creditcard

Het gebruiken van de virtuele creditcard doe je aan de hand van digitale gegevens die je ontvangt en bij webwinkels kunt invoeren. Waarbij de betaling volledig als elk ander soort creditcard werkt. De webwinkel controleert je gegevens en saldo waarna jij je aankoop zal ontvangen of er gebruik van kan maken. 

Het is dus gewoon een visa of mastercard die je kunt gebruiken. Maar door de beperking in krediet betaal je geen rente, heb je geen BKR registratie of krijg je schulden.

Voordelen van een virtuele creditcard

Dat je met de virtuele creditcard geen schulden kan maken omdat je nooit meer kan uitgeven dan er op je kaart staat is prettig. Maar het maakt deze kaart ook tot een veilig middel om online aankopen mee te betalen. Het staat daarmee gelijk aan de reguliere creditcard maar nu zonder maandelijkse kosten, rentelasten of andere risico’s. 

De consequentie is echter wel dat je gewezen en gehouden bent aan het saldo van deze kaart. Je kunt er dus geen grotere aankopen mee doen dan je saldo.

Er zijn verschillende aanbieders die echt het aanmelden meer dan waard zijn. Door het gemak en de snelheid. Maar vooral omdat het een veilige manier is om online aankopen te doen en geen risico te lopen. Kijk gerust naar de mogelijkheden, je zal versteld staan wat het je te bieden heeft.