Voorkom besmettingen door het dragen van mondkapjes

mondkapje

Iedereen gaat het gevecht aan tegen het covid-19 virus. Wat kan je doen om jezelf en anderen te beschermen? Natuurlijk 1,5 meter afstand bewaren, je handen vaker wassen dan normaal en op drukke plekken of waar je niet voldoende afstand kunt nemen, een mondkapje dragen.

Naast dat je jezelf en anderen beschermt tegen virussen en infecties met een mondkapje, is een mondkapje kopen ook verplicht in het openbaar vervoer en op sommige plekken in grote steden. Om te voorkomen dat je anderen of jezelf besmet met het virus, kan het dragen van een mondkapje cruciaal zijn.

Massaal begonnen mensen inkopen te doen naar de eerste de beste mondkapjes die ze tegenkwamen. Maar ook werd er zelf druk geknutseld om mondkapjes te maken. Maar is dit wel een goed idee om gehaast mondkapjes in te slaan?

Waarom kiezen voor professionele mondkapjes?

Als je kiest voor professionele mondkapjes zul je merken dat je hier een stuk beter door kunt ademenen dan goedkope of zelfgemaakte mondmaskers. Daarnaast beschikken professionele mondkapjes over een certificaat dat aantoont dat ze zijn gekeurd. Daarnaast is de kwaliteit van de stof van de professionele mondkapjes een stuk beter en voelt aangenamer dan die van goedkope en niet gecertificeerde mondkapjes.

Mondkapjes in verschillende soorten en maten

Mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Je kunt kiezen tussen wegwerp mondkapjes en wasbare mondkapjes. Wasbare mondkapjes kun je kopen in diverse kleuren, patroontjes en vormen. Kies je voor wegwerp mondkapjes, controleer dan of deze beschikken over een certificaat en of ze medisch zijn of niet medisch. Goede mondkapjes zorgen ervoor dat virusdeeltjes zich niet via de mond en neus kunnen verspreiden.

Belangrijk om op te letten bij het gebruiken van een mondkapje is: zorg ervoor dat het mondkapje goed aansluit op je gezicht, zodat er niet te veel lucht via je mond of neus naar buiten glipt.

Hoe ga ik met een mondkapje om?


Als je een mondkapje draagt, is het belangrijk dat je deze bij het opzetten en afdoen alleen vastpakt bij de elastiekjes. Kies je voor een wegwerp mondmasker? Gooi het mondkapje na gebruik gelijk in de afvalbak. Heb je een wasbaar mondkapje gekocht? Zorg er dan voor dat je het kapje elke keer na gebruik wast. Was na elke keer dat je je mondkapje op en af zet je handen met water en zeep en/of desinfecteer je handen met professionele handdesinfectie.

Ga je op vakantie, een dagje weg of ga je reizen met het openbaar vervoer? Zorg er dan altijd voor dat je genoeg mondkapjes bij je hebt!