VPN abonnement voor 2020 vergelijken?

vpn vergelijken

Ben je op zoek naar een VPN abonnement voor 2020? Voor je een abonnement afsluit is het verstandig VPN vergelijken websites te zoeken om meerdere aanbieders gemakkelijk naast elkaar te hebben. Tussen verschillende providers zitten kleine nuances als het aankomt op dienstverlening en veiligheid. Door een vergelijking te maken kies je altijd voor de beste provider en beschik je over een VPN die voldoet aan jouw eisen.

Wensen inventariseren

Voor je precies weet welke VPN geschikt is voor jou zul je eerst naar je eigen wensen moeten kijken. Hoe gebruik jij het internet normaal? Wil je graag veilig online zijn, wil je snel downloaden of wil je dat derden niet kunnen zien wat jij online doet?

Als veiligheid bijvoorbeeld heel belangrijk voor je is, wil je dat jouw internetverkeer verloopt via het best presterende encryptieprotocol. Hier kun je je VPN-provider op uitkiezen. Hetzelfde geldt voor mensen die graag series en films downloaden. Het is dan essentieel dat je verbinding mét VPN net zo snel is als je verbinding zonder. Dit zijn de zaken waar je op kunt letten als je VPN-aanbieders met elkaar vergelijkt:

  • Prijs
  • Encryptie type
  • Snelheid
  • Aantal servers
  • Vestigingsland
  • P2P-verkeer mogelijkheden

Kies bij voorkeur voor een vestigingsland dat geen banden heeft met het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten of daaraan gelieerde landen. Zo voorkom je dat jouw VPN-provider gegevens uitwisselt met overheden van deze landen. Het encryptie type is van belang als je waarde hecht aan je veiligheid online.

Je kunt er vanuit gaan dat elke VPN-provider je hier in ondersteunt, maar de beste encryptie is doorgaans 256-bit encryptie. Daarnaast is de mogelijkheid gegevens P2P uit te wisselen belangrijk als je graag content downloadt. Niet elke VPN-aanbieder heeft die mogelijkheid standaard in het pakket, dus let hier goed op.

Snel en eenvoudig vergelijken

Natuurlijk wil je niet alle afzonderlijke abonnementen op hoeven zoeken en deze zelf met elkaar vergelijken. Gebruik daarom een handige vergelijkingssite. Wil je bijvoorbeeld interessante VPN reviews en ervaringen lezen over NordVPN, ExpressVPN of CyberGhost? Je kunt dan vaak heel snel de juiste VPN-provider vinden en soms zelfs direct je abonnement afsluiten, zonder extra kosten. Zo kun je dezelfde dag nog een perfecte VPN uitzoeken, afsluiten en gebruiken.