VPN diensten vergelijken: Kijk naar testresultaten & specificaties

VPN vergelijker

VPN diensten worden in de huidige Corona crisis veel gebruikt om veilig thuis te werken en zo verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. De afgelopen jaren zagen we het gebruik van VPN verbindingen echter al flink toenemen. Enerzijds is er een groeiende behoefte aan privacy en geeft VPN je de mogelijkheid om volledig anoniem van internet gebruik te maken, ook wanneer je via een openbaar wifi online bent. Anderzijds wordt VPN steeds vaker gebruikt om streaming diensten te bekijken ofwel te unlocken. Met behulp van een VPN kan een streamingdienst worden misleid en zo wordt content bestemd voor andere landen opeens toegankelijk.

Hoe kies je de juiste VPN Dienst?

Er is keuze uit tientallen bedrijven die kwalitatief goede diensten aanbieden tegen betaalbare prijzen. Ook lijken eigenlijk alle aanbieders de meest gangbare opties aan te bieden waardoor het maken van een juiste keuze lastig kan zijn.

Er zijn een paar belangrijke aspecten om je op te richten bij het vergelijken en kiezen van de meest geschikte VPN dienst. In dit artikel bespreken we daarom de Specificaties en de Testresultaten.

Specificaties vergelijken van VPN diensten

Het allerbelangrijkste verschil tussen de tientallen internationale VPN diensten zijn de specificaties van hun software en datacenters. Elk bedrijf probeert zo veel mogelijk datacenters in zoveel mogelijk landen aan te bieden maar er zijn maar enkele grote partijen die daadwerkelijk een goede wereldwijde dekking kunnen aanbieden.

Toch is meer niet altijd beter als we het hebben over aantal datacenters en aantal locaties. Het gaat er namelijk om welke locaties voor jou van belang zijn. In het geval dat je een wereldreis gaat maken en overal vandaan met een stabiele en snelle VPN verbinding wil werken dan zijn meer locaties wel beter. In het geval dat je VPN vooral wil gebruiken om vanuit Nederland het Amerikaanse Netflix aanbod te kunnen bekijken dan zijn deze aantallen van minder groot belang.

Naast de serveraantallen zijn ook specificaties zoals de gebruikte protocollen, apps en extra functies van belang. In de VPN vergelijker van VPNtotaal.nl kun je op deze functies filteren en zo de juiste dienst zoeken.

Testresultaten vergelijken van VPN diensten

De VPN verbinding is goed als deze stabiel en snel is. VPN verbindingen waar veel dataverkeer over weinig servers loopt zullen moeite hebben om zowel snelheid als de stabiliteit op niveau te houden. Het grote voordeel voor grote VPN bedrijven is dat zij een groot server netwerk hebben en hun dataverkeer hier gelijkmatig over kunnen verdelen. Op deze manier zul je als gebruiker minder last hebben van pieken in het verkeer en zul je meestal een snellere verbinding hebben. Om goed inzicht te krijgen in de daadwerkelijke prestaties van de VPN netwerken kun je kijken naar zoveel mogelijk testresultaten. De website VPNtotaal.nl volgt deze testresultaten op de voet en kan zo altijd een actuele ranking bieden.