Waar een reisverzekering jou mee helpt

Ben jij een echte reiziger, dan is er geen verzekering die jou zo goed helpt als een reisverzekering. In sommige gevallen is het verplicht om er één af te sluiten, maar ook als dit niet zo is, raden we het alsnog aan. Een reisverzekering is namelijk meer dan extra kosten die je maakt op je vakantie: het is een vangnet tegen onverwachte kosten. In deze blog leggen we je uit wat een reisverzekering doet en hoe je er zeker van kunt zijn dat je de perfecte verzekering voor jouw situatie afsluit. 

Wat doet een reisverzekering?

Net zoals elke andere verzekering zorgt een reisverzekering voor een tegemoetkoming op kosten die je maakt over iets wat van jou is. Toch lijkt dit met een reis iets minder vatbaar voor veel mensen, omdat een reis niet iets is wat je kwijt kunt raken of beschadigen. Toch is dit eigenlijk wel het geval: tijdens een reis kan er namelijk van alles gebeuren waardoor je overbodige kosten maakt. De reis wordt onverwachts geannuleerd of er gebeurt iets tijdens je reis waardoor je kosten draait. 

Eigenlijk gebeuren beide opties regelmatig; vooral wanneer jij regelmatig reist zul je met beiden weleens te maken krijgen. Wanneer jij voorzien bent van een reisverzekering, hoef je deze kosten niet meer zelf te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor diefstal, maar ook voor schade, ziekte, etc. Daarnaast zijn er ook opties die ook extra vervoer dekken, of medische behandelingen zoals de tandarts.

Hoe vind je de perfecte reisverzekering?

De perfecte reisverzekering is voor eenieder anders. Niemand verwacht dezelfde kosten te maken en ook het budget dat een reiziger heeft zal verschillen van de ander. We kunnen je dus niet richting één verzekering sturen, maar wel richting een bepaalde maatschappij. Wanneer jij de reisverzekering van InShared.nl kiest, kies je namelijk voor wat jezelf wil. Het is hier mogelijk om de verzekering te kiezen die precies past bij wat jij wil, waardoor je geen cent meer betaalt dan dat je zou willen. 

Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen twee vlakken, namelijk Europa en de rest van de wereld. Vervolgens zijn er standaardpakketten beschikbaar, die jij kan uitbreiden naar het perfecte pakket voor jouw wens. Hierbij is het goed om na te denken over de duur van je reis, maar ook over wat je zoal verwacht te doen. Moet je vaak van vervoer wisselen, dan is je bagage verzekeren bijvoorbeeld slimmer dan wanneer je maar een mode van transport gebruikt.

Verzekeren maar!

Dus, heb jij binnenkort één of meerdere reizen op de planning staan, zorg er dan voor dat je goed verzekerd bent. Zo maak je geen onnodige kosten en hoef je je hier ook geen zorgen over te maken. Jouw reis blijft zo een reis vol plezier; precies wat je wil!