Waar kan ik goedkoop beleggen?

Beleggen

Ik heb besloten om te gaan beleggen. Mijn spaarrekening kost me tegenwoordig meer geld dan dat deze oplevert. Ik wil echter niet dat er een groot gedeelte van het geld dat ik wil gaan beleggen op gaat gaan kosten en provisies. Waar moet ik dan zijn? GeldReview.nl bood uitkomst.

Vanzelfsprekend snap ik dat het normaal is dat brokers een commissie rekenen voor het uitvoeren van mijn opdrachten, maar je hoort ook weleens verhalen de ronde doen dat je vele procenten van je inleg kwijt bent aan allerlei verborgen kosten. Dat was voor mij heel lang de reden om nog even niet te gaan beleggen. Ik wist niet precies wat welke broker nu precies aan kosten in rekening zou brengen.

Een spelletje

Helemaal onbekend is het beleggen niet voor me. Ik heb weleens een app gedownload waarmee ik belegd heb op de beurs. Dat ging echter niet om mijn echte geld, maar om speelgeld dat ik toebedeeld kreeg om een beetje ervaring op de beurs en een gevoel voor koersen en dergelijke te krijgen. Ik kwam er op die manier achter dat beleggen via een app niet mijn ding is. Het oogt teveel als een spelletje en op die manier met mijn geld omgaan, vind ik niet verantwoord. Daarom was ik heel erg op zoek naar een alternatief en dat vond ik op geldreview.nl

Brokers vergelijken

Op deze overzichtelijke financiële website stond een overzicht waar ik diverse brokers met elkaar kon vergelijken. Iedere broker kent zijn eigen voorwaarden en berekent zijn eigen kosten. In het geplaatste overzicht is in één oogopslag te zien welke acties een broker momenteel aanbiedt en welke kosten er per transactie in rekening worden gebracht. Heel overzichtelijk en heel handig om uit te rekenen wat dat betekent voor het budget dat je voor jezelf gereserveerd hebt om mee te gaan beleggen.

Direct een rekening openen

Gelukkig hoef je nadat je jezelf ingelezen hebt in de kostenstructuren die de brokers hanteren niet een heleboel weg te klikken, maar je kunt er wel direct voor kiezen om een rekening te openen bij de broker die jou het meeste aanspreekt of die het beste bij jouw situatie past. Met een simpele muisklik wordt je door geldreview.nl naar de website van de broker geleidt, waar je direct een rekening kunt openen en kunt beginnen met beleggen zonder dat het je een godsvermogen aan commissies en fees kost.