Waar kan je tandenragers kopen

Tandenragers zorgen er voor dat je het gebit schoon kan houden, zelfs in plekken waar je amper bij kan. Een tandenborstel is namelijk vrij groot, en hoewel de haartjes op de tandenborstel goed helpen met het verwijderen van vuil uit bepaalde plekken kan je niet overal bij. Daarom maakt men gebruik van tandenragers. Deze ragers kunnen gebruikt worden om de spleten tussen je tanden schoon te maken en het vuil te verwijderen. Als je last hebt van een onaangename geur in je mond kan dit helpen met het probleem.

Waar je tandenragers kopen kan

Tandenragers zijn te vinden in verschillende maten. Je moet voorkomen dat het metalen middenstuk van de rager niet tegen je tanden of tandvlees aan komt. Dit kan je het beste bespreken met een mondhygiënist. Het is mogelijk om tandenragers kopen op veel verschillende websites, en ook in verschillende winkels. Bij de meeste drogisten in Nederland is het mogelijk om de verschillende merken ragers te kopen. Natuurlijk verschilt het kwaliteit tussen deze merken iets, maar alle ragers zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat je tanden zo schoon mogelijk blijven.

Wanneer je een tandenrager gebruikt en de haartjes plat zijn geworden ben je toe aan nieuwe ragers. De meeste tandenragers gaan een paar keer mee en kunnen vaker gebruikt worden als ze goed schoon worden gehouden. Ze worden meestal verkocht in verpakkingen van een aantal stuks zodat je voor de komende tijd genoeg ragers hebt. Tandenragers kopen hoeft dan ook niet vaak. Het is wel echt belangrijk dat je de juiste ragers koopt zodat je de tanden en je gebit niet beschadigd. Koop ragers van de juiste maat en houd je tanden goed schoon.

Hoe gebruik je tandenragers

Voor je tandenragers kopen gaat moet je eerst weten hoe je ze gebruikt. Houdt de rager vast tussen je duim en wijsvinger, en steun je hand op je kin. Vervolgens kan je de rager tussen je tanden zetten en deze recht heen en weer bewegen om het vuil tussen je tanden weg te krijgen. Beweeg de rager vervolgens een beetje diagonaal heen en weer en ga naar de volgende tand. Gebruik de ragers voor het tandenpoetsen, zodat al het vuil gemakkelijk wordt verwijderd zodra je de tanden gaat poetsen. Zo gebruik je de tandenrager op de beste manier. 

Tip: Kiesrijk.nl