Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe smartphone

Aandachtspunten bij aankoop van een smartphone

Bij de aanschaf van een nieuwe, tweedehands of een refurbished smartphone komt meer kijken dan menigeen zich in eerste instantie realiseert. Dit lazen we op een site voor ondernemers. Lezen op een zakelijke blog, zoals een site voor ondernemers, kan veel interessante wetenswaardigheden opleveren over bijvoorbeeld de vraag waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe smartphone. De belangrijkste aankooptips die wij na het lezen op een zakelijke blog over smartphones tegenkwamen, hebben we in dit artikel voor je verzameld.

Bepaal de prijscategorie

Qua prijzen zitten er grote verschillen tussen modellen, merken en typen smartphones. Zo kun je 1200 euro neertikken voor een nieuw model dat net uit is. Maar ook zijn er modellen – die vaak wat minder nieuw, tweedehands of refurbished zijn – op de markt voor 500 of 600 euro. Bepaal van tevoren in welke prijscategorie je een toestel zoekt en stem jouw selectie daarop af.

Het besturingssysteem kiezen

Apple-toestellen hebben met IOS een eigen en uniek besturingssysteem dat feilloos werkt, goed beveiligd is en terug te vinden is op de typische iPhone. Een nadeel van IOS is wel dat voor dit besturingssysteem minder apps en programma’s beschikbaar zijn dan voor smartphones die werken via Android. Merken als Sony, Samsung en HTC maken gebruik van dit meer universele besturingsprogramma. Voordelig is dat Android apparaten, zoals een Samsung Galaxy of een Sony-type, qua applicaties veel meer keuze bieden dan IOS. En, zo valt te lezen op een zakelijke blog, eenvoudiger in het gebruik zijn.

Kwaliteit van de camera

De nieuwste modellen smartphone hebben zeer goede HD-camera’s, zowel om goede video’s mee te maken als om fraaie kiekjes te schieten op vakantie. Wanneer je zelf weinig fotografeert of filmt, is een topcamera niet nodig en kun je beter voor een niet al te duur telefoontype kiezen. Veel filmen, bijvoorbeeld voor je werk, vraagt natuurlijk een camera die perfecte HD-beelden levert en voldoende opslagcapaciteit biedt om het gefilmde of gefotografeerde materiaal goed te kunnen opslaan. Een tip voor de opslagkwaliteit is minimaal een smartphone te kiezen met een geheugen van 32 GB. Dan kun je met jouw telefoon voldoende films en foto’s opslaan.

Vergelijk online voor de beste deal

Ook overtuigd geraakt en heb je plannen voor het kopen van nieuwe smartphone? Vergelijk dan eerst goed op basis van een interne vergelijking alle opties die er zijn. Bij vragen En neem uiteraard contact op de aanbieder van jouw telefoon aan, als je speciale verzoeken of wensen hebt. Een offerte aanbraden voor de beste deal is helemaal vrijblijvend!