Waar op letten bij het vergelijken van factuurprogramma’s?

factuurprogramma vergelijken

Een goed factuurprogramma moet aan de eisen van deze tijd voldoen. Daarom is het slim om de diverse opties ook met elkaar te vergelijken. Daardoor krijg je een duidelijk beeld. De vraag is dan alleen waar je precies op moet letten. Hoe kan je nu een online factuur maken met een goed programma? Aan de hand van de volgende punten wordt het makkelijker.

1. Gemakkelijk aan te passen

Wanneer je een programma zoekt, dan kijk je bijvoorbeeld naar de manier waarop je het design kan aanpakken. Dit moet je ook kunnen opslaan zodat je altijd bij je eigen design kan voor elke factuur. Het is belangrijk om je daar eerst goed op te letten. In het vervolg kan je dan heel snel alles heel simpel invullen. Goede programma’s geven je veel mogelijkheden om met kleuren en ontwerpen te werken. Je kan ook gemakkelijk je logo eraan toevoegen. Daar hoef je geen design kennis voor te hebben. Dit is wel aantrekkelijk.

2. Alle eisen verzorgen

Het is wel fijn wanneer de facturen er goed uitzien. Dat neemt niet weg dat er regels gelden voor hoe ze eruit moeten zien. Bepaalde informatie moet altijd goed zichtbaar zijn. Het is dus ook fijn wanneer het programma waarmee je werkt dit allemaal voor je kan verzorgen. Het invullen van het factuurnummer, de juiste btw, het nummer van de Kamer van Koophandel. Dit moet allemaal goed verzorgd worden. Kijk daarbij ook naar internationaal factureren en de regels die daarbij horen.

3. Extra informatie kunnen ophalen

Het is ook belangrijk dat je meer met het programma kan dan alleen facturen maken. Het is ook goed om te weten hoe de betaalstatus van de klanten is. Zo weet je wat betaald is. Ook wil je weten welke termijnen daarvoor gebruikt worden. Zijn de klanten wel op tijd met betalen. Een goed programma helpt je al deze zaken inzichtelijk te maken. Moderne programma’s kunnen ook steeds gemakkelijker aan andere software, bijvoorbeeld voor boekhouden, gekoppeld worden. Op Vergelijk-factuurprogramma.nl kun je gemakkelijk factuurprogramma’s met elkaar vergelijken.

4. Zoveel mogelijk automatiseren

Tot slot gebruik je als ondernemer software om het werken gemakkelijker te maken. Het is dus bijvoorbeeld fijn wanneer je het factureren zoveel als mogelijk kan automatiseren met het programma. Ook daar is de koppeling met de boekhouding en administratie van belang bij. Op alle punten in de boekhouding wil je op elk moment een up-to-date overzicht. Wanneer het programma dat biedt, heb je daar veel voordeel van.