Waar wordt een tyleenslang voor gebruikt?

tyleenslang

Je kunt een tyleenslang voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder gaan we er dieper op in:

Keuze uit 24 varianten

Deze slang wordt over het algemeen gebruikt bij het aanleggen van een water of gasleiding. En omdat je water en gasleidingen zeker niet door elkaar moeten halen heeft de fabrikant daar iets heel slims en simpels op bedacht. Water wordt namelijk aangeduid met een blauwe streep en gas met een gele. Simpeler kan bijna niet! Van deze slang zijn maar liefst 24 varianten op de markt gebracht, dus er is er altijd wel een die bij jouw klus past.

De slangen gaan jarenlang mee

Stel je wilt een sproeisysteem aanleggen in je tuin, dan heb je dus een of meerdere tyleenslangen met een blauwe streep nodig. Ook wel HDPE slangen genoemd. Het is belangrijk om stil te staan bij hoeveel meter slang je daadwerkelijk nodig hebt. Iets te veel is niet erg, dat kun je nog wel bij snijden maar als je tekort komt kan dat vervelende situaties opleveren. Hoe millimeter dik moet de slang zijn en hoe flexibel moet hij zijn?

Er zijn meerdere toepassingen van tyleenslangen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een buitendouche
  • een kraan voor in een buitenkeuken
  • een drinkbak voor dieren buiten of in de stal
  • een kraan in de garage

Met die laatste kun je heel gemakkelijk je auto schoonspoelen, dat scheelt weer gesleep met schoonmaakspullen vanuit de keuken.

De dikte van de wand speelt ook een rol

 Of slangen geschikt zijn om gas door te laten hangt af van de dikte van de wand van de tyleen.

 Ook zijn alle slangen goed beschermd tegen uv licht. Ze gaan daardoor jarenlang mee. Dat scheelt een hoop vervangen! Nu denk je misschien waar staat HDPE voor? Deze afkorting betekent het volgende: Hoge Dichtheid PolyEtheen. De slangen zijn gemaakt van een hele duurzame kunststof, die minder belastend is voor het milieu. Ze zijn in verschillende diameters verkrijgbaar en uitgebreid getest zodat ze ook in ruige omstandigheden het werk kunnen doen waarvoor ze gemaakt zijn.

Je planten zijn je dankbaar

Hoe heerlijk is het om tijdens een hete zomer niet meer de hele tijd met een gieter te hoeven slepen om alle planten in de tuin water te geven? Een tyleenslang neemt je dit werk uit handen. Je vergeet nooit meer om de planten van water te voorzien en een sproeier geeft een leuk effect in combinatie met het zonlicht.