Waarom een e-chopper goed is voor het milieu

De kans is groot dat je nog nooit op een e-chopper hebt gereden. Dat is niet zo gek, want de e-chopper is relatief nieuw. Wil je er wat meer van weten? Wij geven je hieronder wat extra informatie.

Een elektrische scooter

Als een chopper en een elektrische fiets een kind zouden krijgen, zou hier de e-chopper, bijvoorbeeld van EZ-Chopper, uitkomen. De e-chopper is een versimpelde chopper, zoals een Harley Davidson, maar dan minder stoer en elektrisch. Je hebt dus geen brandstof nodig voor het rijden van een e-chopper, alleen energie.

Auto’s en brommers

De focus heeft heel lang op het ontwerpen van elektrische auto’s gelegen. Elektrische auto’s hebben namelijk geen brandstof zoals benzine of diesel nodig om te rijden en dat maakt dat ze een stuk beter zijn voor het milieu. Elektrische brommers of scooters bleven lange tijd onbelicht, maar nu zijn ook deze in opkomst. De e-chopper is zo’n voertuig.

De voordelen van een e-chopper

Een e-chopper is dus elektrisch, waardoor hij een stuk beter is voor het milieu. Daarbij gaat de accu in een e-chopper enorm lang mee en heeft de e-chopper zelf maar amper onderhoud nodig. Ze gaan niet snel stuk en je kunt er dus enorm lang van genieten. 
Een e-chopper gaat niet zo hard, slechts 30 kilometer per uur, maar dat betekent wel dat je geen helm op hoeft. Het duurt ook niet zo heel lang voordat de accu opgeladen is. Daarbij kan een e-chopper een behoorlijk stuk rijden voordat deze leeg is, hoelang dat precies is, hangt af van het model dat je aanschaft. Natuurlijk heb je op veel locaties de mogelijkheid om de accu nog op te laden, zodat je dit aantal kilometers nog kunt vergroten. Als laatste is een e-chopper ook nog eens heel stil, waardoor je heerlijk kunt genieten van de omgeving.