Waarom een entresolvloer?

Wanneer u overweegt om een entresolvloer te nemen, is het wellicht eerst verstandig om te weten wat de voordelen ervan zijn. Een entresolvloer is een tweeverdieping. Het wordt gezien als een zelfdragende vloer waarin twee losse etages gecreëerd worden. Entresolvloeren worden vooral gebruikt in opslagpanden en magazijnen om extra ruimtes te creëren. Dit zorgt ervoor dat bedrijven niet direct op zoek hoeve naar een nieuwe locatie wanneer zij hun magazijn willen uitbreiden. In deze ruimtes is het plafond vaak hoog genoeg om een verdiepingsvloer te plaatsen. Door een extra etage toe te voegen aan uw magazijn, heeft u ineens twee keer zoveel ruimte in uw magazijn.

Eigenschappen van een entresolvloer

De entresolvloer brengt verschillende eigenschappen met zich mee. Het belangrijkste is dat een entresolvloer gezien moet worden als een gehele constructie. Zo staat de hoofdconstructie vast en zijn ze bij elke entresolvloer hetzelfde. De overige onderdelen staan niet vast en kunt u zelf kiezen. Ondanks dat sommige onderdelen wegens de veiligheid wel verplicht zijn, zijn deze in verschillende soorten beschikbaar. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een trap, zoals een publiekstrap of een vluchttrap. De bedrijven die de entresolvloeren installeren zorgen ervoor dat al deze onderdelen aanwezig zijn bij de installatie. Uiteraard heeft u hierbij enige invloed over welke onderdelen u geïnstalleerd wilt hebben en hoe deze eruit moeten zien. Een andere eigenschap van de entresolvloer is dat ze ontzettend stevig zijn. Dit moet ook wel wanneer deze gaan dienen voor extra opslag. Zo zijn de meeste vloeren gemaakt dat ze 2000kg/m kunnen dragen. Verder zijn de entresolvloeren ook geschikt voor hoge puntlasvloeren.

Wanneer is een entresolvloer interessant voor mij?

Wanneer u extra ruimte in uw pand of magazijn wilt creëren is een entresolvloer de ideale oplossing. Hierdoor hoeft u niet te verhuizen naar een andere locatie als u op zoek bent naar meer ruimte. Zeker wanneer u een hoog plafond hebt kan de entresolvloer de perfecte oplossing zijn, omdat deze dan in de meeste gevallen wel geplaatst kan worden. Hierdoor benut u de beschikbare ruimte optimaal. Verder zorgt de verdiepingsvloer voor extra veiligheid voor uw werknemers. U heeft geen metershoge magazijn meer nodig, waardoor de producten allemaal op een eenvoudige manier beschikbaar zijn voor de werknemers. Hierdoor hoeven zij geen rare capriolen uit te halen en weet u zeker dat de werknemers op een veilige manier te werk gaan.

Er zijn verschillende bedrijven op de markt waar u een entresolvloer aan kunt schaffen. Een van deze bedrijven is Noordrek. Voordat u een aanschaf doet, is het verstandig om vooraf af te spreken hoe u te werk gaat. Dit kan teleurstellingen achteraf voorkomen als bepaalde zaken niet duidelijk besproken zijn.