Waarom iDEAL een essentiële betaalmethode is voor jouw webshop

iDeal

Bijna iedere Nederlander bestelt tegenwoordig wel producten via een webwinkel. Betalen bij een webshop kan op verschillende manieren. Zo kun je afrekenen via internetbankieren, een creditcard gebruiken, achteraf betalen of gespreid betalen. Toch is er maar één betaalmethode die er qua gebruik bovenuit steekt: iDEAL. Al meer dan 10 miljoen Nederlanders maken er gebruik van.

Ben jij van plan om een webshop te starten, of heb je er al één? De mogelijkheid om af te rekenen via iDEAL is dan essentieel. In dit artikel lees je waarom.

Overal geaccepteerd

Een groot voordeel van iDEAL is dat het overal wordt geaccepteerd. Het is dan ook de meest wijdverbreide betaalmethode van het land; alle Nederlandse banken ondersteunen het. Met iDEAL op je webshop is er dus geen klant voor wie het onmogelijk is om af te rekenen.

Lage kosten

Iedere betaalmethode kost geld. Maar het voordeel van iDEAL is dat het maar weinig geld kost. Het heeft namelijk maar lage transactiekosten. Zo houdt jij meer marge en winst over.

Eenvoudig te installeren

Een integratie van iDEAL is relatief eenvoudig op te zetten. Het installeren van deze betaalmethode doe je normaal gesproken met behulp van een plugin, die je weer regelt via je bank of een zogenaamde payment service provider. Het voordeel van een payment service provider is dat deze je ook kan helpen om meerdere betaalmethoden tegelijkertijd aan je webshop toe te voegen. Zo kun je je klanten optimaal bedienen.

Hoger conversiepercentage

Uit onderzoek is gebleken dat iDEAL de betaalmethode is met het allerhoogste conversiepercentage. Dit betekent dat er dus geen enkele betaalmethode is waarbij mensen minder vaak afhaken tijdens het bestelproces. Dit komt omdat iDEAL zo ontzettend bekend is, waardoor mensen vertrouwen hebben in het systeem. Toch is het verstandig om je niet te beperken tot iDEAL, maar ook andere betaalmethoden te integreren in je webshop. Dit zorgt namelijk voor een nóg hoger conversiepercentage.

Snellere betaling van facturen

Heb je een webshop die werkt met facturen, dan biedt iDEAL de mogelijkheid om hieraan een iDEAL-betaallink aan toe te voegen. Zo kunnen kan de ontvanger de factuur gelijk eenvoudig betalen.

Bescherming tegen fraude

Waar online wordt betaald, komt helaas nog steeds fraude voor. iDEAL is echter een systeem dat erg fraudebestendig is. Betalingen gaan namelijk altijd via de bank van de klant. En banken hebben hun beveiliging over het algemeen natuurlijk prima op orde.