Waarom zou je voor epoxy gaan?

Meubilair en vloeren die voorzien zijn van een epoxylaag worden de laatste jaren in toenemende mate verkocht. Zo is een epoxy salontafel kopen tegenwoordig erg populair. Maar hetzelfde geldt evengoed voor epoxyvloeren. Maar wat is epoxy voor materiaalsoort? En waarom is epoxy zo geliefd onder een groeiend aantal mensen?

Dit is het: epoxy!

Epoxy bestaat uit polymeren, een soort kunsthars dat aanvankelijk vloeistof is geweest, maar na het mixen van twee componenten uithardt. Epoxy is een harssoort die gemengd wordt met een uithardingsmiddel, waardoor het enorm sterk is en goed bestand is tegen vocht, maar ook tegen allerlei soorten chemicali├źn. Epoxy wordt voornamelijk gebruikt als coating, bijvoorbeeld om meubelstukken mee af te werken of om een harde bovenlaag voor een vloer te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een epoxy salontafel, dan ben je dus verzekerd van een meubelstuk dat enorm sterk is en goed tegen vloeistoffen en chemische stoffen kan. Tot slot is een fijn kenmerk van epoxy dat dit materiaal in vergelijking tot bijvoorbeeld polyester (een ander soort hard kunststof) geurloos is.

Meubilair van epoxy is duurzaam en gaat lang mee

Een groot pluspunt van epoxy meubilair (of vloeren), is het feit dat dit materiaal duurzaamheid is en een lange levensduur heeft. Epoxy vervormt namelijk niet en gaat niet scheuren. Hierdoor ben je verzekerd van meubels of vloeren die lang meegaan en tegen een stootje kunnen!

Epoxy materiaal is voordelig en goed betaalbaar

Fijn aan epoxy vloeren en meubels is dat deze harssoort relatief voordelig is. Heb je een niet zo dikke bankrekening? Geen probleem: ook voor mensen die weinig verdienen zijn woningaccessoires die bewerkt zijn met epoxy goed te betalen. Dit zou al reden genoeg moeten zijn om meubilair dat voorzien is van een epoxylaag te overwegen.

Het diepte-effect van epoxy is erg aantrekkelijk

Een andere goede reden om te besluiten om epoxymeubels of een epoxyvloer te kopen is de prachtige en aantrekkelijke uitstraling die epoxy heeft. Epoxy zorgt namelijk voor en mooi diepte-effect. Dit zorgt voor vloeren en meubels die erg opvallen en luxueus en flamboyant uitzien!

Materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is

Fijn aan epoxy materialen is ten slotte het eenvoudige onderhoud. Met een natte doek kun je epoxyvloeren en meubels snel en gemakkelijk schoonmaken. Veel ingewikkelder kan het niet worden, toch?