Waarom zou jij voor duurzame bouwmaterialen gaan?

Ecologische bouwmaterialen worden steeds populairder en deze hype is terecht! De materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de mensen. Duurzame bouwmaterialen nemen namelijk een aantal voordelen met zich mee. Laten we beginnen bij het begin. De ecologische materialen die jij gebruikt voor het bouwen of verbouwen van je huis worden vaak op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Hierdoor hebben ze een lagere ecologische voetafdruk dan normale bouwmaterialen. Hierdoor heb je minder uitstoot van schadelijke stoffen en een lager energieverbruik. Verder is het vaak recyclebaar, of biologisch afbreekbaar waardoor je minder afval creƫert. Bij Eco-bouwmaterialen vind je verschillende ecologische producten voor je verbouwing

Isoleren kun je leren

Door de dure gasprijzen is iedereen bezig met het isoleren van het huis. Lekker warm de winter door komen. Op zich is dat natuurlijk helemaal niet slecht. Door het isoleren blijft de warmte veel meer in het huis, daardoor hoef je minder te stoken. Dit is beter voor je portemonnee en de natuur. Maar is het ook beter voor jouw gezondheid en het huis? Doordat we zo goed aan het isoleren zijn, vergeten we ook dat het huis moet ventileren. Anders kan er schimmel ontstaan en dat zorgt er weer voor gezondheidsklachten. Schimmel kan namelijk op je longen slaan. Dus mocht je gaan isoleren, vergeet dan ook niet een raam open te zetten zo af en toe. Een van de betere isolatie materialen is Gutex isolatie. Gutex is een soort houtvezelisolatie. Het is gemaakt van geperste houtvezels. Deze houtvezels worden gewonnen uit duurzame gepakte bossen en is daarom een milieuvriendelijke isolatie optie. Een ander groot voordeel van GUTEX isolatie is dat het een uitstekende thermische isolatie biedt. Dit betekent dat het gebouw waarin het gebruikt wordt, minder energie zal verbruiken om warmte vast te houden in de winter of koelte in de zomer. Dit kan leiden tot een lagere energierekening voor jou!

Meer over hout vezelisolatie

Houtvezel isolatie is biologisch afbreekbaak, wat betekend dat het niet schadelijk is voor het mileu. De vorm van deze isolatie is cellulose warmte vasthouden. Daarnaast heeft en heeft een ademende structuur waardoor houtvezelisolatie zeer geschikt is voor het regelen van lichtvoetigheid in de binnenlucht van een kamer. Het is dan niet de meest goedkope isolatie, je krijgt er wel veel voor terug.