Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?

De kans is ongelofelijk groot dat je iemand in je vriendenkring of mogelijks zelfs in je familie hebt die ervoor heeft gekozen om een zogenaamde ooglidcorrectie uit te laten voeren. Het gaat hierbij om een plastische ingreep die als doel heeft om afhangen bovenste oogleden evenals wallen onder de ogen weg te werken. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat de vermoeide indruk die soms wordt gecreëerd kan komen te verdwijnen. Bovendien zorg je er tegelijkertijd ook nog eens voor dat je terug kan rekenen op een echt jeugdige uitstraling. Overweeg jij ook het laten uitvoeren van een dergelijke ingreep, maar wil je er in eerste instantie graag wat meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Voor wie kan een ooglidcorrectie interessant zijn?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven spreekt het voor zich dat ons gezicht het eerste onderdeel is van ons lichaam waar mensen aandacht aan besteden. Voor heel wat personen geldt dan ook dat ze graag willen dat minstens hun gezicht over een zo optimaal mogelijke uitstraling beschikt. Echter is deze niet helemaal vrijgesteld van de impact van de tand des tijds, integendeel. Het is dan ook best mogelijk dat je gezicht op een bepaald moment sporen van veroudering zal gaan vertonen. Gelukkig zijn er ook verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden die daar iets tegen kunnen doen. Eén van deze mogelijkheden is het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie.

Hoe verloopt een ooglidcorrectie precies?

Tijdens een ooglidcorrectie wordt ervoor gekozen om de overtollige huid evenals de onderliggende spier weg te nemen. Het teveel aan vet wordt vervolgens terug verdeeld of verwijderd. De insneden waar gebruik van wordt gemaakt worden aangebracht onder de wimpers. Ze bevinden zich in de natuurlijke plooien waardoor ze niet zichtbaar zijn. De operatie zal in haar totaliteit ongeveer één tot anderhalf uur duren. Afhankelijk van de situatie in kwestie kan ervoor worden gekozen om ze uit te laten voeren onder plaatselijke of onder volledige verdoving. Vooral wanneer er sprake is van een ingreep aan de onderste oogleden is er doorgaans sprake van een algemene verdoving.

Waar moet je rekening mee houden na afloop van de ingreep?

Wanneer de ooglidcorrectie werd uitgevoerd zijn er uiteraard nog een aantal andere zaken waar je eveneens rekening mee zal willen houden. Het is namelijk zo dat de hechtingen die zijn geplaatst verwijderd dienen te worden. Dit moet gebeuren binnen de ongeveer vijf à dagen na de operatie. Het wordt bovendien ook aangeraden om na afloop van de ingreep gebruik te maken van oogdruppels tijdens de dag en een verzachtende zalf tijdens de nacht. Op deze manier kan je mogelijks de gevolgen van de ingreep ietwat beperken. In ieder geval, zou jij ook graag verlost willen worden van die vermoeide indruk die je soms creëert en wil je graag terug kunnen rekenen op een wat meer jeugdige uitstraling? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zonder meer de moeite waard kan zijn om te kiezen voor het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie bij Skin+Surgery!