Wat is het beste VPN abonnement? | VPN Vergelijken

beste vpn abonnement

We hebben al eens eerder een artikel geschreven over VPN abonnementen. Omdat de vraag naar deze virtuele privénetwerken groeit besteden we er in dit blog weer wat extra aandacht aan. 

De vraag naar meer privacy en controle over je eigen internetgebruik groeit en daarmee ook het aanbod VPN diensten. Er zijn inmiddels zoveel aanbieders van veilige VPN verbindingen dat je door het grote aanbod niet meer ziet wat de verschillen zijn, laat staan welke beter is dan de anderen. 

Wat is het beste VPN abonnement?

Om te bepalen wat het beste VPN abonnement is moet je jezelf afvragen waar jij behoefte aan hebt. Wanneer je exact bepaald hebt waar jij VPN software voor nodig hebt kun je op zoek gaan naar een goede aanbieders die aan deze eisen voldoen. Vervolgens hou je een kleine selectie van VPN diensten over die je met elkaar kunt gaan vergelijken.

Enkele vragen die jezelf kunt stellen om te bepalen waar je een VPN voor gaat gebruiken zijn:

 • Is het voor privé of zakelijk gebruik?
 • Wat is het voornaamste doel wat je wilt bereiken?
 • Wil je meer privacy?
 • Snelle internet verbinding met toegang tot veel servers?
 • Overal toegang tot alle websites?
 • Wil je restricties omzeilen op Netflix, Amazon Prime, Disney+ en of torrent sites om altijd overal je favoriete content te kunnen streamen?
 • Wil je een no-log beleid voor 100% anonimiteit?
 • Een veilig verbinding op openbare wifi netwerken?

En zo kan deze lijst met vragen aangevuld worden. Het belangrijkste is dus: Wat is je doel? Ik zou iedereen ten strengste een VPN willen aanraden omdat er altijd wel een moment is waarin dit van pas komt. Denk aan wanneer je met je laptop of telefoon op een openbaar wifi netwerk inlogt. Hier loop je groot risico dat er wordt meegekeken door anderen. Een VPN voorkomt dit.

Ook tijdens een reis of op vakantie je favoriete serie kunnen kijken zonder last te hebben van geo blokkades is een pluspunt. 

Welke VPN diensten zijn het overwegen waard?

Omdat er veel concurrentie tussen de VPN diensten is. Proberen ze allemaal continue hun service te verbeteren om beter te zijn dan de rest. Dit resulteert in steeds meer keuze in VPN aanbieder en zul je behalve op functies binnen de VPN software en app’s ook moeten gaan kijken naar klantenservice en prijzen. Enkele VPN diensten die wij aanraden om te bekijken zijn:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. Nord VPN
 4. Goose VPN
 5. CyberGhost

Dit is vooralsnog een kleine selectie om de keuze wat simpeler te maken maar wat ons betreft allemaal stuk voor stuk zeer competente aanbieders van VPN services. 

Eerst proberen dan pas een abonnement nemen.

De laatste waardevolle tip die ik je wil meegeven bij het vergelijken en kiezen van een VPN service. Is om niet direct een abonnement te nemen. Bij bijna alle providers kun je namelijk eerst een aantal dagen gratis uitproberen. Dit is in de meeste gevallen 30 dagen. 

Soms in de vorm van een probeerperiode zonder je betaalgegevens te overhandigen. Maar vaak ook eerst alle gegevens invullen waarna je een 30 dagen gratis probeer periode in gaat. Blijf je na die 30 dagen gebruik maken en zeg je niet op dan zal er een bedrag in rekening worden gebracht. 
Deze 30 dagen geven je meer dan voldoende tijd om een VPN te testen op al zijn functionaliteiten en specificaties. Zo kun je meerdere diensten testen om bijvoorbeeld een half jaar vrijblijvend VPN te kunnen gebruiken voor je een abonnement kiest dat je voor een langere tijd wilt aangaan.