Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet?

krediet

Als ondernemer kan het zijn dat je tijdelijk moeite hebt om rekeningen te betalen. Ook kan het je ontbreken aan de financiële middelen om een belangrijke investering te doen om jouw bedrijf te laten groeien. Om te voorkomen dat jij in de problemen komt of niet kunt investeren, kies je voor een zakelijke financiering. Wanneer je hiervoor kiest, heb je twee mogelijkheden: een zakelijke lening en zakelijk krediet. In deze tekst vertellen wij jou wat het verschil is tussen deze twee financieringsvormen.

Zakelijke lening
Zoek je een zakelijke financiering om een langlopende investering voor jouw bedrijf mee te kunnen financieren? Dan raden wij je aan voor een zakelijke lening te kiezen. Wanneer jouw aanvraag wordt goedgekeurd, kun je het door jou geleende bedrag vrijwel direct investeren. 


Bij het aangaan van een zakelijke lening spreek je altijd een looptijd af met de geldverstrekker. Er geldt vaak alleen een maximale looptijd. Dit is meestal vijf jaar. Daarnaast krijg je te maken met rente. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van de zakelijke lening. Je lost een zakelijke lening af door maandelijks geld terug te betalen. Vaak is de aflosvorm van een zakelijke lening lineair: het bedrag wat je maandelijks aan rente betaalt daalt en het bedrag was je aflost stijgt. Hierdoor betaal je wel altijd hetzelfde bedrag per maand.

Zakelijk krediet

Waar een zakelijke lening geschikt is voor langlopende investeringen, is zakelijk krediet juist ideaal voor de korte termijn. Deze vorm van zakelijk financieren biedt bijvoorbeeld uitkomst wanneer je moeite hebt om jouw personeel of leveranciers te betalen. In tegenstelling tot een zakelijke lening krijg je bij bedrijfskrediet geen geld op jouw rekening gestort. Na goedkeuring van jouw aanvraag zet de geldverstrekker namelijk een bedrag voor jou klaar. Je neemt het geld op wanneer je het nodig hebt.

Het maakt niet uit hoe vaak je dit doet. Ook de hoogte van het bedrag maakt niet uit. Het is uiteraard niet mogelijk om meer op te nemen dan het afgesproken limiet. Het grote voordeel van zakelijk krediet is dat je alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt. Net als bij een zakelijke lening los je ook bij zakelijk krediet af door maandelijks een deel van het leenbedrag terug te betalen. Daarnaast betaal je vaak ook servicekosten voor het gebruik van het krediet.

Zakelijk krediet of een zakelijke lening aanvragen
Nu je weet wat het verschil is tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening, wordt het tijd om de knoop door te hakken. Heb je jouw keuze gemaakt? Ga dan op zoek naar een geldverstrekker waarbij je de zakelijke financiering af kunt sluiten. Je kunt je richten tot een bank, maar ook tot een online geldverstrekker. Wil je de deur niet uit om de aanvraag te doen? Richt je dan tot een online partij. Hierbij kun je het gehele proces van A tot Z online regelen.