Wat is voor jou de beste manier om een auto aan te schaffen?

De aankoop van een auto is een flinke investering waar veel bij komt kijken alvorens je de weg op gaat. Op financieel gebied is de aanschaf van een auto op veel verschillende soorten manieren op te lossen. In dit artikel nemen we enkele belangrijke aspecten met je door die je moet weten voordat je de autodealer instapt. 

Heb je een lening nodig voor het kopen van een auto? 

Mocht je niet genoeg geld hebben om de volledige aanschaf van een auto te kunnen dekken, dan is het handig om op zoek te gaan naar een goed geprijsde lening. Om niet voor verrassingen komen te staan is het natuurlijk wel belangrijk dat je hierbij rekening houdt met een aantal zaken. Om de rente zo laag mogelijk te houden, ga je op zoek naar een lening die past bij jouw financiële situatie en niet te lang duurt. Ben je verder in staat om een aanbetaling te doen voor jouw nieuwe auto, maak hier dan vooral gebruik van. Licht je goed in op de details van jouw leenovereenkomst en zorg ervoor dat je een goede planning maakt om tijdige afbetaling van de lening te kunnen waarborgen. 

Overweeg een lease auto

Kan je namens jouw werkgever een auto leasen? Het leasen van een auto kan potentiële voordelen voor je betekenen. Denk bijvoorbeeld aan lagere maandelijkse betalingen. De maandelijkse betalingen voor een autolease liggen in veel gevallen namelijk een stuk lager dan de maandelijkse betalingen voor een autolening. Het leasen van een auto kan dus betekenen dat je elke maand minder geld uitgeeft om in dezelfde auto te rijden! Daarbij duren de meeste leaseovereenkomsten vaak niet langer dan twee tot vier jaar, waardoor je gemakkelijk kunt kijken naar nieuwe auto’s wanneer je daar aan toe bent. Houd er verder rekening mee dat er bepaalde voorwaarden verbonden zijn bij een lease auto, zoals het verkrijgen van een BKR registratie. Een auto lease zonder bkr is helaas niet mogelijk omdat je kredietwaardigheid gecontroleerd moet worden om in aanmerking te komen voor een lease auto. 

Onderhandel over de prijs

Ben jij erover eens dat je een auto wilt kopen? Wees dan niet bang om te onderhandelen over de prijs. Mocht je toevallig iemand kennen die ervaring heeft met auto’s, vraag dan of degene je kunt helpen bij de zoektocht naar je nieuwe auto. Hij of zij kan een betere inspectie uitvoeren op de auto en eventuele mankementen herkennen, of betere vergelijkingen trekken met soortgelijke uitvoeringen die elders te koop zijn. Dit kan enorm bijdragen aan het onderhandelingsproces van de prijs.