Wat kan je met epoxy giethars maken?

Epoxyhars is vloeibaar en daarom kan je er juist goed mee werken. De standaard kleur van epoxyhars is transparant, maar dit kan je ook zelf een kleur geven. Zo wordt jouw project unieker. Let wel altijd goed op dat je voorzichtig te werk gaat. Wil jij nou giethars gaan gebruiken? Dan kan je epoxy giethars kopen bij Epoxyshop.nl.

Sieraden 

Ben jij ook zo gek op alles wat blinkt en wil je graag met epoxyhars jouw eigen sieraden maken? Dat kan! Epoxy giethars is namelijk een ideaal middel om zelf jouw eigen unieke sieraden te maken. Epoxy giethars leent zich uitstekend om zelf sieraden mee te maken, doordat dit vloeibare mengsel in iedere gewenste vorm gegoten kan worden. De makkelijkste manier om vorm te geven aan jouw sieraden is door gebruik te maken van siliconen sieraden. Hierdoor kun je de hars in de gewenste vorm gieten en deze voorzien van de opvulling die je wilt. Dit kunnen bijvoorbeeld pareltjes, glitters, stenen of droogbloemen zijn. Door vooraf de kleuren te mengen voordat je de epoxy in de mal gaat gieten, krijg je een egale kleur epoxy hars. Wil je meerdere kleuren in een gieting gebruiken? meng dan in losse mengbekers een kleur. Met epoxy kan je ook onderzetters maken. Dat werkt op dezelfde manier als met sieraden. Het enige verschil is de soort mal. 

Tafels

Het voordeel van epoxy giethars is dat het krasvast, slijtvast en watervast is, dus je beschermt jouw tafel tegen vlekken met deze coating. Welke soort epoxy je het beste voor een tafelblad kunt gebruiken, hangt af van jouw wensen. Epoxyhars op hout is een veelgebruikte combinatie in de meubelindustrie. Boomstamtafels, riviertafels, houten salon- en bijzettafeltjes met een epoxycoating. Je kunt epoxy gebruiken om een glanzende laag op een tafelblad te maken, of om een epoxy bijzettafel of salontafel te maken. Je kunt natuurlijk ook een epoxy riviertafel of epoxy boomstamtafel zelf maken met epoxy producten. Dit doe je door een bestaande tafel met epoxy te behandelen, of door zelf een heel nieuw ontwerp te maken. Zelf een tafel met epoxy maken klinkt misschien moeilijk, maar met een beetje creativiteit kun je dit prima zelf doen

Vloeren

De laag zorgt voor een Kras-,slijt-en waterbestendigheid, daardoor is het ook heel onderhoudsvriendelijk. Omdat de laag zo glad is, is het weghalen van viezigheid snel gedaan. Een epoxylaag is dus hygiënisch. De epoxylaag zorgt voor een geluiddempende laag en antisliplaag. In het bedrijfsleven zijn gietvloeren ook zeer populair. Deze vloeren zijn heel makkelijk te onderhouden en chemicaliënbestendig. Naast het feit dat de vloer heel hygiënisch is, heeft de vloer ook een naadloos, strak en egaal design. Bovendien is het naadloze ontwerp zeer duurzaam, waardoor je nog lang profijt kunt hebben van deze vloeren.